Cartofi gratinați cu bacon și cașcaval

( 4.9 out of 5 )
Loading...
  • -10 pServings+
  • 30 mPrep Time
  • 60 mCook Time
  • 1:30 hReady In
Print Recipe

Cartofi gratinați cu bacon și cașcaval

O rețetă simplă, dar foarte gustoasă de Cartofi gratinați cu bacon și cașcaval.

Acești Cartofi gratinați cu bacon și cașcaval sunt preferații mei, se fac atât de ușor și sunt atât de gustoși încât nici nu mai ai nevoie de nimic lângă ei. Gustul ușor afumat datorită baconului dar și cremozitatea lor ma fascinează la maxim.

Îi fac de mai bine de 20 de ani, fiind o rețetă pe care am învățat-o la primul loc de muncă și pot spune că am încercat felurite variante, aceasta este preferata mea. Se pot face ca monoporții dar și la tavă și nu necesită ingrediente speciale dar nici o mână foarte iscusită într-ale bucătăriei pentru a avea un rezultat bun.

Cum spuneam mai devreme ingrediente sunt simple, la îndemâna oricui și nu este neaparat obligatoriu să folosiți bacon, se pot face și cu șuncă de casă afumată, slănina afumată sau cu legume cum ar fi ciuperci, broccoli sau doar cu cașcaval.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și pentru modul simplu de preparare iar rezultatul va fi cu adevărat mirific.

Pentru alte diferite rețete cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.

https://chefnicolaietomescu.ro/retete-culinare/aperitive/

Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.

C8514272-7D54-4A48-BAA2-62D97C2FFB0A.jpeg


Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum să faci Cartofi gratinați cu bacon și cașcaval

Ingrediente:

  • 2,5 kg cartofi
  • 250 g bacon afumat
  • 200 ml smântână pentru gătit cu 30% grăsime
  • 200 g cașcaval
  • 3 ouă
  • 2 legături de pătrunjel
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Dăm cașcavalul pe răzătoarea cu ochiuri mari.

Pentru început vom curăța cartofii, îi tăiem jumătăți și îi punem la fiert în apă cu sare. Îi fierbem bine ca pentru piure.

Între timp tăiem baconul julienne și îl prăjim atât cât de mult vă place. Mie îmi place să fie mai crocant.

După ce au fiert cartofii, îi scurgem de apă și-i punem peste bacon.

Adăugăm smântâna pentru gătit, trecem cu lingura prin ei și îi zdrobim astfel încât să obținem un fel de cartofi piure cu cubulețe, dăm gust cu sare și piper și oprim focul. Dăm deoparte să se tempereze.

Adăugăm ouăle, o treime din cantitatea de cașcaval și pătrunjelul tocat.

Putem face porții individuale cu ajutorul unor forme sau efectiv turnați într-o tavă tapetată cu unt și pesmet.

Presărăm restul de cașcaval deasupra cartofilor și dăm la cuptor 12-15 minute la 180 de grade Celsius sau până se rumenesc frumos. Dacă îi faceți cu forme, puneți o hârtie de copt pe tavă, iar porțiile să aibe o distanță de minim 2 cm între ele.

Simplu, rapid, gustos și aspectuos, dar nu vă mai rețin, vă urez spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide