Chifle de casă cu cartofi fără frământare

( 4.4 out of 5 )
Loading...
Chifle de casă cu cartofi fără frământare
  • -6 bucServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 30 mGata in
Print Recipe

Chifle de casă cu cartofi fără frământare

Azi facem niște chifle de casă cu cartofi fără frământare, delicioase și gustoase.

Chifle de casă cu cartofi fără frământare

Pâinea de casă nu se compară cu niciuna din nici un magazin! De când am descoperit această rețetă pot spune că nu am mai cumpărat pâine deloc. Îmi aduce aminte de pâinea pe care o făcea vecina bunicii mele. Coajă consistentă și crocantă, miez deasemeni consistent, sățios și gustos ca al unei pâini cu maia.

Tot ceea ce ai nevoie pentru aceasta chifle sunt ingredientele dar și de răbdare, de foarte multă răbdare, pentru că necesită un timp mai îndelungat pentru dospire. Astăzi am ales să fac chifle cu cartofi prin aceeași metodă prin care am făcut și pâinea de casă fără frământare și care a avut un succes foarte mare.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, modul de preparare și cu siguranță nu veți mai cumpăra pâine!

Chifle de casă cu cartofi fără frământare

Pentru multe alte rețete de pâine și multe alte rețete de panificație, găsiți în secțiunea Produse panificație, click aici sau pe fotografie

Pâine și patiserie

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

Poza Instagram

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se faci Chifle de casă cu cartofi fără frământare?

Ingrediente:

  • 400 g făină albă
  • 300 ml apă rece
  • 200 g cartofi fierți
  • 16 g sare grunjoasă ( 1,5 linguriță)
  • 2 g drojdie uscată (1/4 linguriță)
  • Făină extra pentru prelucrat

Mod de preparare:

Zdrobim cartofii astfel încât să rămână și câteva bucățele mici.

Într-un bol încăpător punem făina cu sarea, drojdia, apa și amestecăm cu ajutorul unei spatule până se încorporează toată făina și obținem o cocă lipicioasă și aderentă pereților vasului. Nu ar trebui să vă ia mai mult de 30 de secunde.

Punem într-un castron toate ingredinetele

Acoperim bolul cu o folie de prospețime și lăsăm așa la temperatura camerei minim 16 ore, dar fără probleme puteti ține aluatul până la 20 sau la frigider 24 de ore.
După trecerea timpului de dospire, presărați generos pe un front de lucru făină și răsturnați aluatul. Ajutați-vă de aceeași spatulă de Silicon pentru curățarea în întregime a bolului.

Răsturnăm aluatul pe un plan de lucru

Cu mâinile înfăinate aduceți marginile aluatului spre centrul aluatului, astfel încât să obtineți un rulou, pe care îl veți împarți în 6 bucăți egale. Eu le-am împărțit la ochi.

Porționăm in 6 bucăți egale

Puneți bucățile obținute pe un plan presărat cu făină, apoi aduceți din nou marginile exterioare spre interior și strângeți ușor ca să se lipească.
Dați bine prin făină bilele obținute și puneți-le pe un prosop presărat cu făină, sau pe un plan de lucru înfăinat bine, presărați și deasupra puțină făină, apoi acoperiți-le cu un alt prosop și lăsați-le să dospească până își dublează volumul.

Formăm bile

E momentul să încingem cuptorul la 240 de grade Celsius. Cu 10 de minute înainte de dospire băgați 1 tavă groasă de copt(fontă/emailată sau chiar ceramică în cuptor.

După dublarea volumului, cu ajutorul unei lame faceți o incizie adâncă de 1 cm. Va trebui să tăiați scurt și rapid astfel încât să nu distrugeți bulele formate prin dospire. Cu ajutorul prosopului răsturnați cu grijă aluatul în palmă, și apoi pe tava fierbinte acoperită de folie sau nu, aveți grijă să nu vă ardeți și introduceți la cuptor.

Taiem cu ajutorul unei lame

Coaceți 18-22 de minute de minute până obtineți culoarea castanei.

Chifle de casă cu cartofi fără frământare

Scoateți chiflele afară pe un grătar și acoperiți-le cu un prosop de bucătărie până se răcesc complet, merg și fierbinți, recunosc… 😂😂😂

E foarte simplu, însă necesită puțină răbdare, dar rezultatul e uimitor!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password