Aceste Chiftele de curcan cu cartofi și cașcaval sunt de-a dreptul geniale, crustă crocantă la exterior cu interior cremos și mult cașcaval care se întinde 😍😍😍
Le-am făcut de foarte multe ori, însă în ultima perioadă am cam uitat de ele, iar dacă azi mi-au rămas niște cartofi, am zis că e musai să le fac și să vă dau și dumneavoastră rețeta pentru că sunt extraordinare.
Practic aceste chiftele se fac din numai 3 ingrediente principale și sunt gata în câteva minute, asta în caz că ai cartofii gata fierți. Dar îi puteți fierbe cu o zi înainte și după aceea doar să amestecați compoziția și sunt gata.
Deja salivez numai cu gândul la ele și cred că imediat ce termin rețeta de scris mă duc să mai pun o oală de cartofi pe foc. Merg de minune alături de o bucată, de legume, un sos sau chiar o salată. Sunt atât de versatile încât îi poți asocia cu aproape orice carne și să nu vă mai spun de gust, fenomenale de-a dreptul. Eu azi le-am servit la micul dejun alături de niște avocado, roșii și un ochi de ou.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare explicat pas cu pas.
Pentru multe alte rețete de gustări cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea aperitive click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Tocăm pătrunjelul mărunt.
Tăiem cașcavalul în atâtea cuburi câte chiftele doriți să faceți.
Spălăm bine cartofii, frecând ușor pe coaja lor cu un burete, apoi îi punem în coaja la fiert. Până intră furculița în ei. Mare atenție, nu trebuie să se zdrobească pentru că vor lua multă apă și vă veți chinui cu ei. După fierbere îi scurgem bine de apă și îi decojim cât de repede putem.
După ce s-au răcit complet, îi dăm pe răzătoarea cu ochiuri mari și îi punem într-un castron alături de pesmet, carnea tocată de curcan, ou, pătrunjelul tocat, sare și piper. Amestecăm bine, astfel încât compoziția să fie omogenă.
Împărțim compoziția în 12-14 bucăți, iar cu mâna puțin umezită dăm forma chiftelelor aplatizate, cam la 1,3-1,5 cm grosime. Punem cașcavalul înăuntru și închidem.
Încingem o tigaie de preferat teflonată și prăjim la foc mic spre mediu pentru 5 minute pe fiecare parte sau până se rumenesc frumos. Știm că sunt gata, atunci când ele se umflă ușor. Le scoatem pe un șervet de Bucătărie pentru a elimina excesul de ulei.
Simplu, rapid și gustos!