Conopidă pane cu iaurt și pătrunjel

( 5 out of 5 )
Loading...
Conopidă pane cu iaurt și pătrunjel
  • 2 kgPortie
  • 30 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 1:09 hGata in
Print Recipe

Conopidă pane cu iaurt și pătrunjel

Azi facem Conopidă pane cu iaurt și pătrunjel o gustare potrivită pentru orice moment al zilei.

Conopidă pane cu iaurt și pătrunjel

Sincer nu mă prea dau în vânt după conopida pane dar de data asta parcă chiar m-am întrecut pe mine și acum chiar dacă mă laud o fac fără nici un fel de falsă modestie. Este atât de bună și aromată încât parcă am început să îmi schimb părerea despre conopidă.

Conopidă pane cu iaurt și pătrunjel

Cu puține ingrediente pe care cu siguranță toți le avem în bucătăria noastră putem face o gustare excelentă. Noi am servit-o cu un sos de usturoi cu iaurt și nimic altceva lângă și vă spun că a avut un real succes.

Conopidă pane cu iaurt și pătrunjel

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare pas cu pas.

Conopidă pane cu iaurt și pătrunjel

Cum facem Conopidă pane cu iaurt și pătrunjel


Ingrediente:

O conopidă de 1,5-1,7 kg

4 ouă

2 legături de pătrunjel

1 linguriță de fulgi de chilii

Sare și piper după gust

300 g iaurt grecesc cu 10% grăsime

80 g faină albă tip 000 plus 100 g pentru tăvălit  conopida

500 ml ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Desfacem conopida de pe cotor în buchetele potrivite.

Conopidă pane cu iaurt și pătrunjel

Punem o cratiță încăpătoare cu apă și sare la fiert. Când dă in clocot adăugăm buchețelele de conopidă și fierbem 3-4 minute sau atat cât să să rămână crocante.

Conopidă pane cu iaurt și pătrunjel

Scoatem într-o strecurătoare și lăsăm la scurs pentru 10-15 minute.

Conopidă pane cu iaurt și pătrunjel

Scoatem din strecurătoare și punem pe o tavă tapetată cu prosop de bucătărie și le lăsăm să se răcească complet.

Conopidă pane cu iaurt și pătrunjel

Într-un castron batem ouăle împreună cu pătrunjelul tocat mărunt, fulgii de chilli, piperul, sare.

Conopidă pane cu iaurt și pătrunjel

Adăugăm iaurtul și omogenizăm.

Conopidă pane cu iaurt și pătrunjel

Încorporăm și făina și amestecăm energic astfel încât să nu rămână faină nehidratată.

Conopidă pane cu iaurt și pătrunjel

Trecem conopida prin faină.

Conopidă pane cu iaurt și pătrunjel

Scăldăm fiecare bucată de conopidă în compoziția de iaurt și o punem în uleiul la încins și prăjim conopida pe ambele părți la foc mediu până se rumenește frumos.

Conopidă pane cu iaurt și pătrunjel

Scoatem bucățile gata prăjite pe o tavă tapetată cu prosop de bucătărie pentru a elimina excesul de ulei.

Noi le-am servit cu sis de iaurt cu usturoi și tare bune au fost. Așadar, spor la treabă și să vă fie de folos!

Conopidă pane cu iaurt și pătrunjel

Pentru multe alte rețete de gustări cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea aperitive click aici sau pe fotografie.

EE776DA9-AD4F-484D-A5BB-46F1B7AA004E.jpeg.webp

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password