Cornuri pufoase cu Nutella de casă
Mi-o aduc aminte pe vecina mea, de la care de fapt am și rețeta ca le făcea aproape în toate weekendurile, după care și mama, iar mai apoi eu, pentru că eram un împătimit al aluaturile dospite. Găseam fără probleme toate ingredinetele în cămara părinților si dacă nu la orice alimentară de prin zonă.
Moi, pufoase și aromate în același timp, umplutura era întotdeauna cu bucăți de ciocolată menaj, rahat sau cu magiun de prune și uneori nucă, astăzi le putem umple cu cremă de ciocolată ori diferite combinații care să ne facă plăcere.
Deasemeni și acum cu niște ingrediente simple și la îndemâna oricui desertul poate fi gata rapid și ieftin pentru orice fel de întâlnire sau petrecere în familie, mai ales că ne va aduce aminte de anii din perioada de după revoluție.
Rămâneți alături pentru lista ingredinetelor și modul de preparare.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru aluat:
Pentru uns:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm 4 tăvi de cuptor cu hârtie de copt.
Într-un bol punem zahărul tos cu sarea și drojdia și amestecăm până obținem o pastă.
Adăugăm cei 200 ml de lapte călduț, 2 linguri de făină și omogenizăm după care dăm deoparte la loc calduț pentru activarea drojdiei.
Într-un bol potrivit punem făina, compoziția de drojdie, gălbenușurile, zahărul vanilat, zahărul pudră, iaurtul și amestecăm cu ajutorul unei spatule de silicon sau o lingură de lemn, până ce aceasta va deveni eficientă.
Adăugăm untul și frământăm bine până obținem un aluat elastic și omogen.