Cornuri pufoase cu Nutella de casă

( 5 out of 5 )
Loading...
  • -32 bucServings+
  • 40 mTimp de preparare
  • 40 mTimp de gatire
  • 1:20 hGata in
Print Recipe

Cornuri pufoase cu Nutella de casă

Mi-o aduc aminte pe vecina mea, de la care de fapt am și rețeta ca le făcea aproape în toate weekendurile, după care și mama, iar mai apoi eu, pentru că eram un împătimit al aluaturile dospite. Găseam fără probleme toate ingredinetele în cămara părinților si dacă nu la orice alimentară de prin zonă.

Moi, pufoase și aromate în același timp, umplutura era întotdeauna cu bucăți de ciocolată menaj, rahat sau cu magiun de prune și uneori nucă, astăzi le putem umple cu cremă de ciocolată ori diferite  combinații care să ne facă plăcere.

Deasemeni și acum cu niște ingrediente simple și la îndemâna oricui desertul poate fi gata rapid și ieftin pentru orice fel de întâlnire sau petrecere în familie, mai ales că ne va aduce aminte de anii din perioada de după revoluție.

Rămâneți alături pentru lista ingredinetelor și modul de preparare.

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se fac cornurile pufoase cu Nutella de casă?

Ingrediente pentru aluat:

Pentru uns: 

  • 1 gălbenuș de ou
  • 2 linguri de lapte

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm 4 tăvi de cuptor cu hârtie de copt.

Într-un bol punem zahărul tos cu sarea și drojdia și amestecăm până obținem o pastă.

E9DC0B6A-2F5C-457E-A463-28891C81241B.jpeg

Adăugăm cei 200 ml de lapte călduț, 2 linguri de făină și omogenizăm după care dăm deoparte la loc calduț pentru activarea drojdiei.

52510A86-B567-45C1-8A6B-EF62142A1A5C.jpeg

EA19E899-E36F-4CA5-A359-B0ABE1123925.jpeg

Într-un bol potrivit punem făina, compoziția de drojdie, gălbenușurile, zahărul vanilat, zahărul pudră, iaurtul și amestecăm cu ajutorul unei spatule de silicon sau o lingură de lemn, până ce aceasta va deveni eficientă.

175B8374-AFEC-4A4F-8D9A-4D089BF98416.jpeg

Adăugăm untul și frământăm bine până obținem un aluat elastic și omogen.

4E02DB54-7028-4A3C-AB67-DAA36F860E9A.jpeg

Lăsăm aluatul la dospit până își dublează volumul.

Împărțim aluatul în jumătate, apoi în câte 16 bucăți fiecare, iar în total vom obține 32 de bucăți.

Pe un plan de lucru presărat cu făină, întindem dreptunghiuri cu dimensiunea de 15/20 cm.

Punem în partea de jos câte o linguriță de Nutella, aducem capetele peste și presăm ușor, atât cât să se lipească. Cu ajutorul unui pinten sau a unui cuțit de pizza tăiem aluatul așa cum se vede în fotografia de mai jos.

Rulăm ușor cornurile venind cu partea tăiată a aluatului peste corn, iar marginea musai să fie dedesubt.

Punem cornurile pe tăvi, suficient de distanțate și le mai lăsăm să dospească încă 20-25 de minute acoperite cu o folie.

Înainte de a băga cornurile în cuptor la ungem cu gălbenușul amestecat cu laptele. 

Băgăm tăvile pe rând în cuptor pentru 13-14 minute sau până se rumenesc frumos. De aici nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!

 

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password