Prăjitura Foi cu miere, ciocolată și zmeură este o combinație elegantă de texturi și arome, perfectă pentru a încânta orice iubitor de deserturi rafinate. Foi subțiri și fragede, preparate cu miere, aduc o dulceață delicată și o textură care se topește în gură, fiind baza perfectă pentru celelalte straturi.
Crema fină de ciocolată, intensă și catifelată, adaugă o notă bogată, în timp ce stratul de gem de zmeură echilibrează dulceața cu o notă plăcută de prospețime și aciditate.
Această prăjitură este un adevărat spectacol al gusturilor, îmbinând dulceața blândă a mierii, profunzimea ciocolatei și răcorirea fructată a zmeurei. Perfectă pentru ocazii speciale sau pentru momentele când dorești un desert deosebit, această prăjitură este la fel de frumoasă pe cât este de delicioasă.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
INGREDIENTE:
Pentru foi:
Ingrediente pentru cremă:
Ingrediente pentru glazură:
Mod de preparare pentru foi:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Amestecăm făina cu bircarbomatul.
Punem zahărul, laptele și mierea într-un castron pe bain marie, până se încălzește compoziția.
Dăm jos de pe bain marie și adăugăm ouăle și scorțișoara. Încorporăm apoi și untul.
Omogenizăm, după care adăugăm amestecul de făină. Amestecăm mai întâi cu o lingură până când aceasta va deveni ineficientă, după care vom trece la frământatul manual până obținem un aluat destul de dens și ușor lipicios.
Transferăm aluatul pe un plan de lucru
îl împărțim în patru părți egale.
Ungem cu ulei și tapetăm cu făină dosul unei tăvi de 32/45 cm.
Întindem fiecare aluat sub formă dreptunghiulară, îl răsucim pe sucitor și îl răsturnăm pe dosul tăvii. Îndreptăm marginile, înțepăm din loc în loc cu furculița și băgăm la cuptorul preîncălzit pentru 8-10 minute.
Coacem toate foile rând pe rând și le scoatem pe un grătar, să se răcească, după care le punem pe hârtii de copt.
NOTA: cantitatea de aluat și respectiv foile sunt pentru 2 porții. Eu le-am tăiat în două și am obținut 8 foi, 4 le-am folosit pentru crema de mai sus și celelalte 4 pentru prăjitura albinuța, doar ca am făcut jumătate din cantitatea de cremă, rețeta pe care o găsești aici sau click pe fotografie.
Mod de preparare pentru cremă:
Punem smântână la înfierbântat. Când ajunge în punctul de fierbere oprim focul și turnăm peste ciocolată. Lăsăm 2-3 minute după care amestecăm energic până ciocolata este complet topită iar crema este omogenă.
Acoperim suprafața cremei cu o folie și o dăm la rece pentru 2-3 ore.
Adăugăm mascarpone le de la frigider peste cremă și mixam pentru 2 minute la viteză medie sau cât e nevoie ca crema să devină lucioasă și stabilă.
Mod de preparare pentru glazură de ciocolată:
Punem ambele tipuri de ciocolată în câte un bol alături de câte 2 linguri de ulei și le topim cu grijă la microunde.
Turnăm ciocolata neagră și o nivelăm iar deasupra ciocolata albă exact așa cum se vede în fotografie.
Punem un tocător deasupra și o dăm la rece peste noapte. A doua zi porționăm și servim, spor la treabă și să vă fie de folos!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.