Nu vă spun cât de bun și de aromate sunt aceste fursecuri fragede cu migdale și dulceață – Fursecuri Linzer, dar vă las rețeta mai jos și vă invit să le descoperiți și dumneavoastră.
Sunt perfecte pentru orice moment al zilei, merg de minune pe un platou asortat de prăjituri și pot fi servite de la micul dejun până la cină. Rețeta este foarte simplă și ies destul de multe, depinde și de mărimea formelor pe care le aveți pentru decupat, încât să vă ajungă vreo 2 zile, asta în caz că sunteți ceva mai cumpătați ca și noi. E drept și recunosc că noi nu ne-am dat bătuți până nu am golit platoul.
Vroiam să le fac cu unt, dar pentru că am făcut atât de multe jumere anul acesta, automat am rămas și cu multă untură… bine am făcut că au ieșit mult mai fine și mai fragede ca niciodată. Așadar acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului de preparare explicat pas cu pas.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Tapetăm 2 tăvi cu hârtie de copt.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Într-un castron punem ouăle împreuna cu zaharul, extractul de vanilie și praful de sare. Le batem până se omogenizează și se topește zahărul.
Separat punem făina împreună cu făina de migdale și untura, frământăm până obținem un amestec asemeni unui nisip ud.
Adăugăm ouăle bătute și frământăm până se leagă ușor.
Treptat încorporăm și laptele până obținem un aluat ușor manevrabil și compact. E posibil să nu aveți nevoie de tot laptele, dar se poate să fie nevoie și de mai mult, asta în funcție de mărimea ouălor dar și de calitatea făinii.
Punem aluatul intr-o folie de prospețime și îl dăm la rece pentru minim 40 de minute.
Scoatem aluatul de la frigider și îl întindem pe un plan de lucru presărat cu făină cu o grosime de 4-5 mm. Decupăm formele preferate și le punem pe tăvi tapetate cu hârtie de copt. Le putem face cu sau fără decupaj la interior. Asta înseamnă că dacă le faceți cu gaură e musai ca numărul celor fără să fie egal cu cel decupat la interior. Faceți la fel cu tot aluatul.
Dăm la cuptor pentru 8-10 minute sau până se rumenesc ușor. Scoateți fursecurile pe un grătar și lăsați-le să se răcească complet.
Lăsați pe grătar doar fursecurile cu gaură și cerneți zahăr pudră deasupra.
Umpleți partea plină cu dulceața preferată și puneți deasupra formele pudrate cu zahăr. Presați ușor.
Gata sunt de servit, vă doresc poftă bună!