Fursecuri fragede cu migdale și dulceață – Fursecuri Linzer

( 5 out of 5 )
Loading...
Fursecuri fragede cu migdale și dulceață - Fursecuri Linzer
  • -40 bucServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 50 mGata in
Print Recipe

Fursecuri fragede cu migdale și dulceață – Fursecuri linzer

Nu vă spun cât de bun și de aromate sunt aceste fursecuri fragede cu migdale și dulceață – Fursecuri Linzer, dar vă las rețeta mai jos și vă invit să le descoperiți și dumneavoastră.

Fursecuri fragede cu migdale și dulceață - Fursecuri Linzer

Sunt perfecte pentru orice moment al zilei, merg de minune pe un platou asortat de prăjituri și pot fi servite de la micul dejun până la cină. Rețeta este foarte simplă și ies destul de multe, depinde și de mărimea formelor pe care le aveți pentru decupat, încât să vă ajungă vreo 2 zile, asta în caz că sunteți ceva mai cumpătați ca și noi. E drept și recunosc că noi nu ne-am dat bătuți până nu am golit platoul.

Vroiam să le fac cu unt, dar pentru că am făcut atât de multe jumere anul acesta, automat am rămas și cu multă untură… bine am făcut că au ieșit mult mai fine și mai fragede ca niciodată. Așadar acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului de preparare explicat pas cu pas.

Fursecuri fragede cu migdale și dulceață - Fursecuri Linzer

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum să faci cele mai bune Fursecuri fragede cu migdale și dulceață – Fursecuri Linzer

Ingrediente:

  • 600 g făină albă tip 000
  • 200 g făină de migdale
  • 1 praf de sare
  • 350 g untură
  • 250 g zahăr tos
  • 50 ml lapte
  • 2 ouă
  • 1 lingură extract de vanilie
  • Dulceața preferată
  • Zahăr pudră pentru pudrat

Mod de preparare:

Tapetăm 2 tăvi cu hârtie de copt.

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Într-un castron punem ouăle împreuna cu zaharul, extractul de vanilie și praful de sare. Le batem până se omogenizează și se topește zahărul.

Într-un castron punem ouăle cu zaharul și extractul de vanilie

Separat punem făina împreună cu făina de migdale și untura, frământăm până obținem un amestec asemeni unui nisip ud.

Punem faina cu faina de migdale și untura

Adăugăm ouăle bătute și frământăm până se leagă ușor.
Adăugăm compoziția de ouă

Treptat încorporăm și laptele până obținem un aluat ușor manevrabil și compact. E posibil să nu aveți nevoie de tot laptele, dar se poate să fie nevoie și de mai mult, asta în funcție de mărimea ouălor dar și de calitatea făinii.

Adăugăm laptele

Punem aluatul intr-o folie de prospețime și îl dăm la rece pentru minim 40 de minute.

Punem aluatul intr-o folie de prospețime

Scoatem aluatul de la frigider și îl întindem pe un plan de lucru presărat cu făină cu o grosime de 4-5 mm. Decupăm formele preferate și le punem pe tăvi tapetate cu hârtie de copt. Le putem face cu sau fără decupaj la interior. Asta înseamnă că dacă le faceți cu gaură e musai ca numărul celor fără să fie egal cu cel decupat la interior. Faceți la fel cu tot aluatul.

Decupam formele preferate

Dăm la cuptor pentru 8-10 minute sau până se rumenesc ușor. Scoateți fursecurile pe un grătar și lăsați-le să se răcească complet.

Punem pe tăvi și dam la cuptor

Lăsați pe grătar doar fursecurile cu gaură și cerneți zahăr pudră deasupra.

Pudrăm cu zahar

Umpleți partea plină cu dulceața preferată și puneți deasupra formele pudrate cu zahăr. Presați ușor.

Umplem cu dulceața

Gata sunt de servit, vă doresc poftă bună!

Fursecuri fragede cu migdale și dulceață - Fursecuri Linzer

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password