Griliaș de casă – Bomboane din caramel cu nucă coaptă

( 5 out of 5 )
Loading...
Grilias de casă - Bomboane din caramel cu nucă coaptă
  • 350 gPortie
  • 10 mTimp de preparare
  • 10 mTimp de gatire
  • 20 mGata in
Print Recipe

Griliaș de casă – Bomboane din caramel cu nucă coaptă

Când mă gândesc la griliaș de casă, efectiv îmi vine în minte toată Copilăria legată de perioada când eram la Arad, acolo am învățat ce este griliașul, cum se prepară și cât de des m-am ars încercând să-l pregătesc. Deși eram doar un copil era mai mereu în Bucătărie și nu scăpăm nici un moment din timpul pregătirii meselor din familie.

Grilias de casă - Bomboane din caramel cu nucă coaptă

Practic acest desert este un zahăr ars cu nucă coaptă, simplu ca bună ziua. Dar totuși are un secret pe care vreau să îl împărtășesc cu dumneavoastră pentru un rezultat delicios și cu note crocante care efectiv să nu vă rupă dinții și este vorba de cantitățile folosite, modul de caramelizare al zahărului, cât de gros tocăm nuca și bineînțeles cât de gros trebuie să îl turnăm.

Grilias de casă - Bomboane din caramel cu nucă coaptă

Așadar acum vă invit să rămâneți alături pentru lista scurtă a ingredientelor dar și a modului de preparare explicat pas cu pas.

Grilias de casă - Bomboane din caramel cu nucă coaptă

Cum facem cel mai bun și mai delicios Griliaș de casă – Bomboane din caramel cu nucă coaptă

Ingrediente:

200 g zahăr tos

150 g nucă

1 lingură de ulei cu gust neutru

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.

Tapetăm o un tocător cu hârtie de copt pe care o ungem cu o lingură de ulei.

Punem nuca pe o tavă și l coacem 8-10 minute, o lăsăm să se tempereze, apoi o frecăm între mâini astfel încât să eliminăm cât mai multă coajă. Tocăm nuca grosier de mărimea bobițelor de mazăre, nu cele mari ci cele mai mici. E important acest aspect pentru că în acest fel se va uniformiza compoziția și nu va rămâne foarte mult zahăr ars fără nucă ca să ne rupă dinții.

Griliaș de casă - Bomboane din caramel cu nucă coaptă

Punem zahărul într-o cratiță la caramelizat până obținem o culoare auriu-roșcată.

Griliaș de casă - Bomboane din caramel cu nucă coaptă

Reducem focul la minimum și încorporăm nuca tocată și amestecăm până se încorporează perfect.

Griliaș de casă - Bomboane din caramel cu nucă coaptă

Turnăm compoziția pe hârtia de copt unsă și cu ajutorul unui sucitor uns cu puțin ulei întindem astfel încât să obținem o grosime de aproximativ 5 milimetrii.

Griliaș de casă - Bomboane din caramel cu nucă coaptă

Pentru porționare putem imediat după întinderea compoziției să o tăiem cu ajutorul unui cuțit astfel încât să obținem forme egale și frumoase sau efectiv lăsăm să se răcească complet, după care rupem bucăți de mărimea dorită.

Griliaș de casă - Bomboane din caramel cu nucă coaptă

Simplu, rapid, gustos și cu amintiri din copilărie de pe vremea bunicii.

Grilias de casă - Bomboane din caramel cu nucă coaptă

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password