Aceste haioșe cu untură și magiun de prune sunt varianta simplă de a înlocui osânză. O explozie de tradiție și rafinament, preparate dintr-un aluat foietaj pufos și stratificat, îmbogățit cu untură pentru a oferi o textură crocantă la exterior și moale la interior.
Fiecare corn dezvăluie o combinație irezistibilă de arome autentice, în care gustul bogat și ușor sărat al unturii se împletește armonios cu dulceața intensă și naturală a magiunului de prune.
Rezultatul este un desert ce aduce aminte de gusturile copilăriei, dar reinterpretat cu eleganță, transformând fiecare mușcătură într-o călătorie plină de savoare și delicatețe.
E drept că am pornit de la un aluat simplu pentru ștrudel, dar pe parcurs în timp ce aluatul se odihnea, i-am schimbat destinația. Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente pentru aluat:
Ingrediente pentru uns aluatul:
Ingrediente pentru umplutură:
Mod de preparare pentru aluat:
Într-un bol încăpător punem făină, sarea si o amestecăm. Adăugăm oțetul, 300 ml din apă și apoi vedem dacă mai este nevoie și amestecăm cu o spatulă până aceasta devine ineficientă.
Adăugăm uleiul și continuăm să frământăm până obținem un aluat elastic și destul de moale, dar nelipicios.
NOTĂ: Aluatul trebuie musai frământat 13-15 minute, nu trișați că nu va ieși cum trebuie.
Pe un plan de lucru uns cu ulei îl lăsăm să se odihnească pentru 15 minute, uns și aluatul cu ulei și acoperit cu o folie.
Împărțim aluatul în 3 părți egale, dăm forma bilelor și le mai lăsăm pe masa unsă cu ulei acoperite încă 10 minute. La acest pas am uitat să fac fotografie, așa că va trebui să mă credeți pe cuvânt ☺️
Frecăm untura cu făină și o dăm deoparte. Ea trebuie să fie spumată. Se va împărți în 3 părți egale.
Întindem fiecare bilă pe un plan de lucru uns cu puțin ulei cu o dimensiune de 30/30 cm. Ungem foaia cu amestec de untură, punem a doua foaie și tot așa până la final când terminăm cu stratul de untură.
Cu ajutorul mâinilor presăm ușor aluatul din interior spre exterior și tragem apoi ușor de el ca să îl întindem la o dimensiune de 45/45 cm.
Împăturim aluatul aducând marginea de sus o treime spre centru.
Apoi cea de jos peste cea de sus.
După de la dreapta la stanga o treime spre interior.
Și cea din stânga peste cea din dreapta. Punem aluatul la frigider acoperit cu o folie de prospețime pentru minim o oră.
Preîncălzim cuptorul la 200 grade Celsius.
Tapetăm 2 tăvi de cuptor cu hârtie de copt.
Presărăm făină pe planul de lucru și întindem aluatul cu o dimensiune de 40/35 cm. Cu ajutorul unei lame sau al unui cuțit foarte bine ascuțit tăiem 24 de dreaptunghiuri, exact așa cum se vede în fotografie. Mișcările trebuiesc să fie rapide și precise.
Distribuim magiunul și întoarcem jumătatea aluatul peste fără a presa.
Punem pe tăvi tapetată cu hârtie de copt și coacem 20 de minute la 200 de grade. Le scoatem din cuptor și le lăsăm 3-4 minute în tăvile în care s-au copt după care le tăvălim prin zahăr pudră.
Obligatoriu le lăsăm să se răcească pe un grătar după care pot fi servite. Spor la treabă și să vă fie de folos!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.