Print Recipe O minunatie! Am descoperit humusul intr-una din vacantele mele in Turcia si de atunci m-am indragostit de acest preparat iremediabil. Zilele trecute am facut un pate de ciuperci cu somon fume pe bagheta si mi-au ramas cateva ciuperci, de care mi-ar fi parut rau sa le las sa se invecheasca sau in cel mai rau caz sa le las sa se strice si am zis sa fac ceva cu ele, ideea mi-a venit rapid, ce-ar fi sa incerc un humus cu ele si ca totul sa fie la superlativ am adaugat cateva trufe, rezultand humusul cu ciuperci si trufe.
Fierbem nautul
Dupa ce am lasat nautul peste noapte in apa rece, il scurgem, il mai spalam inca o data si apoi il punem la fiert
Spama bine ciupercile, le scurgem si apoi le taiem felii. Incingem o tigaie si le punem la calit cu uleiul de floarea soarelui, dupa ce s-au calit, adaugam sara, piperul si usturoiul si continuam calirea lor pana se evapora lichidul ramas in urma calirii lor.
Intr-un blender punem nautul strecurat, ciupercile si uleiul de masline si le mixam bine , pana obtimem o paste fina si cremoasa, vedem daca mai este nevoie de sare si piper si humusul nostru este gata.
Il aranjam frumos intr-un bol, decoram cu felii de trufe, ulei de masline, chivas si chilii sau direct pe feliile de paine proaspat prajite.