Maioneză de post din numai 3 ingrediente

( 4.1 out of 5 )
Loading...
  • 0 mTimp de preparare
  • 0 mTimp de gatire
  • 0 mGata in
Print Recipe

Maioneză de post din numai 3 ingrediente

Maioneza, probabil unul din cele mai preferate sosuri ale românilor…dar ce facem când vin zilele de post și avem poftă de maioneză?! Nimic mai simplu și mai rapid ne apucăm de una de post din numai 3 ingrediente simple și la îndemâna oricui.

Poate fi folosită cu succes la aproape orice preparat clasic care conține maioneză, chiar și la cartofii prăjiți, iar dacă doriți să aveți aroma sosului de usturoi cu maioneză, nu trebuie decât să adăugați unul-doi căței de usturoi, la început odată cu toate ingredinetele și să-i dați bătaie.

Necesitatea acestor substituți ai preparatelor clasice a venit odată cu introducerea preparatelor vegane în meniul de zi cu zi al tot mai multor vegetarieni, dar și ca o alternativă pentru zilele de post. Sunt mai multe variante, însă aceasta mi se pare cea mai la îndemână și din punctul meu de vedere este și cea mai apropriată ca gust și consistență de cea clasică.

Rămâneți alături pentru lista ingredinetelor, dar și modul foarte simplu de preparare al acestora. Maioneză de post din numai 3 ingrediente se face foarte rapid, ușor și este și foarte gustoasă!

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se faci maioneză de post din numai 3 ingrediente?

Ingrediente:

  • 200 ml ulei de floarea soarelui
  • 100 ml lapte de soia
  • 1/4 linguriță turmeric
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 cățel de usturoi (Opțional)
  • Sare după gust

Mod de preparare:

Laptele și uleiul musai trebuie să fie reci.

În bolul unui blender de putere mare punem toate ingredientele.

Mixăm la viteza cea mai mare până compoziția începe să se lege și să aibe o consistență asemănătoare maionezei clasice.

Dacă totuși nu aveți un robot de mare viteză, care să vă ajute la scurtarea timpului, puteți folosi și un blender vertical. Își face și acesta treaba, însă vă va lua ceva timp.

Dacă doriți o consistență mai moale, puteți adăuga lapte, atât de mult, pe cât doriți de subțire să o faceți. Așadar vă doresc spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password