Va garantez că această Mâncare de linte roșie Dahl va fi pe placul tuturor indiferent de vârstă sau gusturi.
Rețeta am învățat-o de la Anant, un bucătar indian prin 2002 pe vremea când am fost la Cambridge la niște cursuri. Iar zilele trecute cum făceam puțină ordine am găsit-o scrisă pe o foaie și uite ca de atâția ani am uitat de ea, dar consider ca niciodată, nimic nu e întâmplător.
Înlocuiește cu succes proteina de origine animală și este o sursă sănătoasă de vitamine și minerale nu potrivită pentru vegetarieni sau pentru zilele de post ori ca și pentru noi doar de plăcere. Gust spectaculos de condimente, lume și ușor picantă, uhlala cât de bună e!
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Curățăm toate legumele. Ceapă, usturoiul și ghimbirul le tocăm mărunt, ardeiul, morcovul, păstârnacul, țelina le tăiem cu uri măricele.
Punem la călit toate legumele cu puțină sare pentru vreo 10 minute la foc mic amestecând să nu se ardă.
Adăugăm 1,5 l de apă, condimentele și fierbem la foc mediu pentru 25-30 de minute sau cat este nevoie ca legumele să fie fierte.
Adăugăm lintea, laptele de cocos, sucul de la lime și continuam să fierbem la foc mediu încă vreo 12-15 minute sau chiar mai mult dacă vă place mai bine fiartă.
Cam așa arată în oală, vă asigur de un gust spectaculos!
Servim cu orez basmati de preferat gătit simplu sau cu puțin ulei și coriandru sau pătrunjel verde tocat. Așadar spor la treabă și poftă bună!
Pentru multe alte rețete cu carne ori preparate și multe altele, găsiți în secțiunea preparate cu carne, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.