Minciunele ca la bunica acasă

( 5 out of 5 )
Loading...
Minciunele ca la bunica acasă
  • -36Servings+
  • 40 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 1:10 hGata in
Print Recipe

Minciunele ca la bunica acasă

Minciunelele ca la bunica acasă sunt mici opere de artă culinară, păstrând autenticitatea și gustul tradițional al bucatăriei de altădată. Aluatul fin și fraged este prelucrat cu grijă, iar aromele de vanilie și citrice adaugă o notă autentică cu amintiri din copilărie.

Minciunele ca la bunica acasă

Cu fiecare mușcătură, simți poveștile din bucătăria bunicii tale, resimțind acel gust nostalgic care aduce aminte de zilele petrecute în jurul mesei familiale. Fiecare minciunea devine o călătorie gustativă în trecut, cu arome care te îmbrățișează și te duc înapoi în vremuri pline de căldură și tradiții.

Minciunele ca la bunica acasă

Servite adesea la temperatura camerei sau puțin călduțe, minciunelele ca la bunica acasă sunt mai mult decât un simplu preparat – sunt o reprezentare gustativă a dragostei și măiestriei culinare transmise de la o generație la alta.

Cum facem minciunele ca la bunica acasă

Ingrediente pentru aluat:

  • 500 g făină albă tip 000
  • 3 gălbenușuri
  • 50 g zahăr tos
  • 25 g drojdie proaspătă sau 7 g drojdie uscată
  • 1 lingură extract de vanilie
  • Coaja rasă de la o portocală sau coajă de lămâie confiată
  • 280-300 ml lapte gras
  • 60 g unt cu minim 82% grăsime
  • Un praf sare fină
  • 6-700 ml ulei de floarea soarelui pentru prăjit

Mod de preparare: 

Cernem făina într-un castron și facem gaură în ea.

Încălzim laptele ușor, atât cât să putem ține degetul în el și dizolvăm zahărul.

Adăugăm laptele, drojdia și amestecăm ușor. Lăsăm la loc călduț pentru 10 minute ca să se activeze drojdia.

Gogoși pufoase și rumene ca la bunica

Adăugăm gălbenușurile, coaja de portocală, sarea, extractul de vanilie și frământăm pana se leagă bine aluatul.

Gogoși pufoase și rumene ca la bunica

Încorporăm untul treptat și continuăm să frământăm până aluatul încorporează perfect untul și devine moale și elastic la atingere.

Gogoși pufoase și rumene ca la bunica

Ungem un castron cu ulei și punem aluatul la dospit la loc călduț, acoperit cu un prosop de bucătărie sau cu o folie alimentară ferit de curenți de aer până își dublează volumul.

Gogoși pufoase și rumene ca la bunica

Pe un plan de lucru înfăinat răsturnăm aluatul și-l întindem cu o grosime de 4-5 m iar apoi tăiem cu ajutorul unui pinten dreptunghiuri de 10/3 cm. Facem în fiecare dreptunghi o incizie de 2 cm. Eu am împărțit aluatul în 3 părți egale ca să îl pot manevra mai ușor. 

Minciunele ca la bunica acasă

Punem minciunele pe o hârtie de copt și le mai lăsăm să dospească încă 20-25 de minute.

Încingem uleiul la 180 de grade celsius și prăjim pe ambele părți câte 25-30 de secunde sau până se rumenesc frumos și capătă culoarea chihlimbarului.

Minciunele ca la bunica acasă

Le putem trece prin zahăr pudră sau lăsa simple

Minciunele ca la bunica acasă

Spor la treabă și să vă fie de folos!

Minciunele ca la bunica acasă

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password