Paste cu antricot de vită și ciuperci

( 0 out of 5 )
Loading...
Paste cu antricot de vită și ciuperci
  • -2 pServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 30 mGata in
Print Recipe

Paste cu antricot de vită și ciuperci

Aceste Paste cu antricot de vită și ciuperci sunt un adevărat răsfăț culinar, perfect atunci când vrei o masă rapidă, dar cu gust de restaurant. Tagliatellele se îmbracă într-un sos catifelat, plin de arome, în care antricotul fraged se combină armonios cu hribii cărnoși și parfumati. Fiecare furculiță este o explozie de savoare, de la textura fină a pastelor, la dulceața naturală a ciupercilor și până la gustul bogat al cărnii rumenite.

Paste cu antricot de vită și ciuperci

Ciupercile brune, cu aroma lor intensă, dau preparatului o notă rustică și autentică, în timp ce antricotul adaugă suculență și profunzime. Totul se leagă într-un sos simplu, dar delicios, care pune în valoare ingredientele fără să le acopere.

Paste cu antricot de vită și ciuperci

Acest fel de mâncare este ideal pentru cine rapide, dar de efect, pentru o masă în doi sau pentru momentele în care vrei ceva special fără prea mult efort. Tagliatellele cu antricot și ciuperci sunt dovada că rețetele simple pot deveni spectaculoase atunci când folosești ingrediente bune și combinații inspirate.

Paste cu antricot de vită și ciuperci

O rețetă cremoasă, sățioasă și plină de aromă perfectă pentru iubitorii de paste și pentru toți cei care apreciază mâncarea cu adevărat gustoasă. Poftă bună!

Paste cu antricot de vită și ciuperci

Cum preparăm Paste cu antricot și ciuperci

Ingrediente:

  • 500 g paste proaspete sau 300 g uscate de preferat tagliatelle
  • 30 ml ulei de măsline
  • 350 g antricot de vită marmorat
  • 250 g ciuperci de pădure dar merg bine și champingnon, eu am folosit hribi
  • 2 căței de usturoi
  • 100 ml vin alb sec
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 100 g parmezan răzuit
  • 200 g smântână din lapte pentru gătit nefermentată
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Punem o oală încăpătoare cu apă și sare la fiert. Vom adăuga pastele cu 5 minute înainte de a termina sosul, așa că vă socotiți timpul de fierbere recomandat minus un minut și minus cele 5 minute.

Paste cu antricot de vită și ciuperci

Tăiem julienne antricotul de vită,

Paste cu antricot de vită și ciuperci

îl condimentăm cu sare și îl rumenim într-o tigaie bine încinsă cu puțin ulei de măsline. Nu ar trebui să dureze mai mult de 2 minute, Îl scoatem afară și îl dăm deoparte.

Paste cu antricot de vită și ciuperci

Curățăm ciupercile și le călim în grăsimea rămasă de la antricot până se înmoaie.

Paste cu antricot de vită și ciuperci

Adăugăm înapoi antricotul, usturoiul tocat mărunt și mai sotăm încă un minut.

Paste cu antricot de vită și ciuperci

Punem smântâna, vinul și fierbem până se elimină alcoolul, undeva la 3 minute la foc mare.

Paste cu antricot de vită și ciuperci

Adăugăm pastele, jumătate din parmezan și mai fierbem acel minut minus astfel încât să se îmbine sosul cu pastele.

Servim imediat cu pătrunjel și restul de parmezan deasupra. Spor la treabă și să vă fie de folos!

Paste cu antricot de vită și ciuperci

Pentru multe alte rețete de paste cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea Paste click aici sau pe fotografie.

121589304_335975067494613_2957520461839898229_n-1024x768.jpg.webp

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Lost Password