Paste cu șuncă și ciuperci hribi este o rețetă simplă, dar plină de gust și savoare. Ușor de preparat și gata în mai puțin de 20 de minute.
Această rețetă de penne cu șuncă presată, eu am folosit de pui și ciuperci hribi dar puteți folosi și champingon este alegerea perfectă pentru o masă gustoasă, rapidă și ușor de preparat.
Combinația de șuncă delicată, ciuperci fragede și un sos cremos îmbracă perfect pastele, rezultând un preparat echilibrat și reconfortant. Este o rețetă potrivită atât pentru prânzul din timpul săptămânii, cât și pentru o cină în familie, când vrei să pui ceva bun pe masă fără prea mult efort.
Cu ingrediente simple și la îndemână, dar cu un gust care te va face să revii la ea din nou și din nou.
Ingredinete:
Mod de preparare:
Tăiem cuburi hribii si îi lăsăm în apă rece, facem acest lucru să îndepărtăm nisipul și pământul care este în codițele dar uneori și în pălăriile acestora. Facem acest lucru de 2-3 ori până vedem ca nu mai avem nisip pe fundul castronului.
Tăiem șuncă julienne, usturoiul îl curățăm și îl tocăm mărunt, de asemeni și busuiocul îl tocăm mărunt.
Punem pastele la fiert conform cu indicațiile de fierbere de pe ambalaj, însă le lăsăm cu 1 minut mai puțin, că le vom finaliza în sos.
Încingem o tigaie de preferat antiaderentă, punem uleiul de măsline, șuncă și le călim până se rumenesc ușor.
Peste șuncă adăugăm hribii, usturoiul și le călim 2-3 minute.
Adăugăm pastele fierte, smântâna, puțină apă din care au fiert pastele și dăm gust cu sare și piper. Fierbem împreună aproximativ 1 minut cât să se lege sosul și să intre usor gustul în paste.
Oprim focul și adăugăm parmezanul, busuiocul și amestecăm ușor.
Sunt gata de servit, spor la treabă și poftă bună!
Pentru multe alte rețete de paste cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea Paste click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.