Paste cu ton în sos roze

( 0 out of 5 )
Loading...
Paste cu ton în sos roze
  • -2 pServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 10 mTimp de gatire
  • 20 mGata in
Print Recipe

Paste cu ton în sos roze

Acest preparat de Paste cu ton în sos roze este o explozie de arome și texturi, transformând fiecare îmbucătură într-o experiență culinară rafinată.

Paste cu ton în sos roze

Rigatoni al dente, cu forma lor ușor ondulată, sunt îmbrățișați de un sos delicat în care usturoiul călit până devine auriu și parfumat deschide apetitul, iar tonul suculent adaugă o notă sărată și bogată.

Paste cu ton în sos roze

Roșiile gătite lent în bulion conferă sosului o dulceață naturală și o textură fină, iar smântâna de gătit îi oferă o cremozitate mângâietoare. La final, busuiocul proaspăt presărat aduce un plus de prospețime și un parfum inconfundabil, creând o combinație echilibrată și sofisticată de gusturi.

Paste cu ton în sos roze

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Paste cu ton în sos roze

Cum facem paste cu ton în sos roze

Ingrefiente:

  • 250 g paste de preferat cu gaură, eu am folosit rigatoni
  • 3-4 căței de usturoi
  • 30 ml ulei de măsline
  • 200 g ton în conservă doar tonul fără zeamă sau ulei
  • 200 g smântână nefermentată cu 30% grăsime
  • 200 g roșii cuburi în bulion
  • O mână de busuioc

Mod de preparare:

În uleiul de măsline punem la călit usturoiul tocat mărunt pentru 1 minute. Adăugăm tonul și îl călim și pe acesta câteva secunde să prindă gustul usturoiului.

Paste cu ton în sos roze

Adăugăm smântână și oprim focul.

Paste cu ton în sos roze

Punem pastele la fiert în apă cu sare cu un minut mai puțin conform recomandărilor de fierbere că doar o să le finalizăm în sos.

Paste cu ton în sos roze

Pornim din nou focul, punem pastele peste sos și le săltăm de câteva ori astfel încât smântâna să intre în paste.

Paste cu ton în sos roze

Adăugăm roșiile și busuiocul tocat mărunt peste și mai fierbem un minut sau cat este nevoie ca sosul să se lege, dăm gust cu sare și piper. Nu fierbeți mai mult decât este nevoie că nu este nevoie ca pastele să fie terci iar sosul gros.

Paste cu ton în sos roze

Sunt gata de servit, spor la treabă și poftă bună!

Paste cu ton în sos roze

Pentru multe alte rețete de paste cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea Paste click aici sau pe fotografie.

121589304_335975067494613_2957520461839898229_n-1024x768.jpg.webp

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password