Paste rigatoni cu pui și ciuperci

( 5 out of 5 )
Loading...
Paste rigatoni cu pui și ciuperci
  • -4 bucServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 40 mGata in
Print Recipe

Paste rigatoni cu pui și ciuperci

Pentru că pastele sunt o alternativă rapidă, gustoasă și sățioasă pentru un prânz sau cină, vă propun să încercați rețeta mea de Paste rigatoni cu pui și ciuperci.

Paste rigatoni cu pui și ciuperci

Combinația de pui cu ciuperci a fost mereu una foarte apreciată, iar în această rețetă, alături de sosul cu parmezan și pastele de dimensiuni mari formează un preparat demențial.

Paste rigatoni cu pui și ciuperci

Dacă v-am făcut deja poftă cu aceste Rigatoni cu pui și ciuperci, vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare.

Paste rigatoni cu pui și ciuperci

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Paste rigatoni cu pui și ciuperci

Cum facem Paste rigatoni cu pui și ciuperci


Ingrediente:

  • 500 g paste rigatoni
  • 500 g piept de pui
  • 250 g ciuperci (am folosit champignon și shimeji)
  • 400 ml smântână de gătit
  • 100 g parmezan ras
  • 50g scalii de parmezan (pentru decor)
  • 1 ceapă galbenă
  • 40 ml ulei de floarea soarelui
  • 20 ml ulei de măsline
  • 1 legătură de pătrunjel (pentru decor)
  • coriandru
  • pudră de usturoi
  • sare și piper după gust

Mod de preparare:

Pentru început, tăiem pieptul de pui julienne sau în cubulețe mici, după care îl punem într-un castron unde îl condimentăm cu coriandru, pudră de usturoi, sare și piper după gust. Turnăm și 20 ml de ulei de floarea soarelui, după care amestecăm bine.

Paste rigatoni cu pui și ciuperci

Punem o tigaie pe foc și o încingem bine, în care turnăm alți 20 ml de ulei de floarea soarelui, iar când uleiul s-a încins, adăugăm puiul și îl gătim până prinde culoare. Musai trebuie să fie tot timpul la foc mare.

Paste rigatoni cu pui și ciuperci

Punem pastele la fiert conform instrucțiunilor de pe ambajal pentru a fi al dente, în general cu un minut mai puțin decât este recomandat pe ambalaj.

Paste rigatoni cu pui și ciuperci

Tocăm ceapa mărunt și o punem într-o tigaie împreună cu cei 20 ml de ulei de măsline până devine ușor translucidă. Ulterior adăugăm ciupercile tăiate felii, și gătim totul până când ciupercile se înmoaie.

Paste rigatoni cu pui și ciuperci

Adăugăm puiul pregătit anterior și cei 400 ml de smântână de gătit și continuăm să gătim pentru alte 2 minute.

Paste rigatoni cu pui și ciuperci

Adăugăm apoi cele 100 g de parmezan și amestecăm până când se formează un sos ușor mai gros. Dacă dorim o cantitate mai mare de sos și pentru că oricum pastele vor absorbi din el, mai putem adăuga din apa în care au fiert pastele.

Paste rigatoni cu pui și ciuperci

Când sosul este gata, îl turnăm peste paste și amestecăm ușor pentru a nu le sparge. Decorăm cu scalii de parmezan și pătrunjel tăiat mărunt. Mai râșnim niște piper negru peste, iar apoi paste sunt gata de servit.

Un deliciu de lingi pe degete. Vă invit să încercați și dvs rețeta de Rogatoni cu pui și ciuperci!

Paste rigatoni cu pui și ciuperci

Poftă bună!

Paste rigatoni cu pui și ciuperci

Pentru multe alte rețete de paste cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea Paste click aici sau pe fotografie.

121589304_335975067494613_2957520461839898229_n-1024x768.jpg.webp

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password