Paste rigatoni cu ragu bolognese de conopidă

( 5 out of 5 )
Loading...
Paste rigatoni cu ragu bolognese de conopidă
  • -5 pServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 60 mGata in
Print Recipe

Paste rigatoni cu ragu bolognese de conopidă

Sper ca aceste paste rigatoni cu ragu Bolognese de conopidă să fie pe placul tuturor iubitorilor de paste și sincer nici nu văd de ce nu ar fi, pentru că este megadelicios.

Paste rigatoni cu ragu bolognese de conopidă

Rețeta este foarte simplă cu ingrediente la îndemâna tuturor și se face foarte rapid și ușor. Avem nevoie de ceapă, usturoi, zarzavat, roșii si bineînțeles vedeta acestui preparat conopida.

Ragu Bolognese de conopidă pentru paste

Pentru zilele de post sau pentru vegetarieni este un preparat ideal care a făcut furori în perioada postului la noi în casă. Se poate face o cantitate mai mare și se pune în borcane sau congelator și utilizat la nevoie, cel puțin noi așa am făcut.

Poate fi folosit chiar și pentru lasagna iar zilele acestea urmează să o fac și bineînțeles să revin și cu rețeta.

Așadar acum vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare explicat pas cu pas pentru o reușită garantată.

Paste rigatoni cu ragu bolognese de conopidă

Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.

C8514272-7D54-4A48-BAA2-62D97C2FFB0A.jpeg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Paste Rigatoni cu Ragu Bolognese de conopidă?

Ingrediente:

  • 200 g ceapă
  • 3-4 căței de usturoi
  • 200 g morcovi
  • 100 g țelină rădăcină
  • 100 ml ulei de măsline
  • 8-900 g conopidă
  • 800 g pasata de roșii
  • 50 g pasta tomate
  • 5 g busuioc uscat
  • Sare și piper după gust
  • 500 g paste rigatoni

Mod de preparare:

Curățăm ceapa, usturoiul, morcovii, țelina și le dăm prin masina de tocat cu ochiuri mici.

Dăm legumele prin masina de tocat cu ochiuri mici

Desfacem buchețele conopida și o opărim. Asta înseamnă că o băgăm într-o oala cu apă și sare care fierbe și o lăsăm până începe să clocotească după care o scoatem afară.

Salată de conopidă cu iaurt și mărar
Când s-a răcit complet o tocăm grosier.

Când s-a răcit o tocăm grosier

Într-o oale mare punem toate ingredientele mai puțin conopida și pasta de tomate, le punem la foc mic până se înmoaie legumele și sunt gătite.

Punem toate ingredientele

Adăugăm conopida, verificăm de gust și mai fierbem 3-4 minute din momentul în care a început să clocotească, atât cât să se îmbine gusturile.

Adăugăm conopida

Iar dacă mai este nevoie de a suplimenta și a a avea consistență sosul adăugăm atâta pastă de tomate cât ne place.

Fierbem pastele în apă cu sare, cu un minut mai puțin decât este recomandat. Păstrăm o parte din cantitatea de lichid în care au fiert pastele.

Fierbem pastele

Punem câteva linguri bune de ragu în tigaie, atât de mult cât ne place, câteva linguri din apa în care au fiert pastele

Punem câteva linguri de sos

Iar când e omogen sosul adăugăm și pastele și mai fierbem un minut.

Adăugăm pastele


Simplu, rapid și sănătos, dar nu vă mai rețin, vă doresc spor la treabă și poftă bună!

Paste rigatoni cu ragu bolognese de conopidă

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password