Pate de avocado cu fistic

( 4.1 out of 5 )
Loading...
  • -800 gServings+
  • 15 mTimp de preparare
  • 0 mTimp de gatire
  • 15 mGata in
Print Recipe

Pate de avocado cu fistic 

Acest pate de avocado a venit ca o salvare într-o zi de duminică când pur și simplu nu aveam chef să mă ridic din pat să gătesc ceva. Așadar am deschis frigiderul iar cu ingredientele pe care le aveam la îndemână am încropit o gustare consistentă și sățioasă pentru micul dejun întârziat.

Din câteva ingrediente simple și la îndemâna oricui, putem face o gustare minunată plină de vitamine și de grăsimi sănătoase, fiind ideal atât pentru cei mici, pentru cei care vor să mănânce sănătos, dar și pentru cei care sunt latovegetarieni.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare și cu siguranță vă veți bucura de o mâncare rapidă și sănătoasă.

Cum se face Pateul de avocado cu fistic

Ingrediente:

  • 2 avocado bine copți
  • 1-2 căței de usturoi depinde de cât de aromați sunt
  • 1/4 legătură pătrunjel
  • 250 g cremă de brânză Philadelphia
  • 2-3 frunze de ceapă verde
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 3-4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • Sare, piper și fulgi de chilli, după gust
  • 50 g fistic tocat grosier

Mod de preparare:

Într-un castron vom pune miezul de la cei 2 avocado alături de usturoi, pătrunjel, crema de brânză, frunzele de ceapă verde, zeama de lămâie, uleiul de măsline și condimente.

Mixăm cu ajutorul unui blender vertical până obținem o compoziție cremoasă și omogenă. Verificăm de gust și mai ajustăm dacă mai este nevoie.

Tapetăm o tăviță cu folie de prospețime, presărăm jumătate din cantitatea de fistic, peste care turnăm compoziția de avocado. Nivelăm și batem ușor de masă pentru a scoate eventualele bule de aer rămase.

Presărăm diferența de fistic rămasă și acoperim cu folie. Punem la rece până a doua zi sau la congelator pentru o oră, după care servim cu pâine prăjită, roșii măsline, ardei.

Spor la treabă și poftă bună!

 

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password