Pilaf de orez cu carne de pui, ca la mama acasă
Pilaf de orez cu carne de pui ca la mama acasă, așa l-as putea denumi! Are exact același gust al pilafului pe care îl făcea bunica și era tare bun, doar că ea îl făcea din tot puiul, mai puțin din piept care îl păstra pentru șnițele.
Este o mâncare ușor de făcut, cu ingrediente la îndemâna oricui, însă pentru mine gustul bate orice risotto din lume. Se face și destul de repede și merge de minune atât pentru un prânz sau o cină în familie.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de prepare și veți obține un preparat delicios apreciat de toți membrii familiei sau chiar de musafiri.
Ingredinete:
Deasemeni puteți încerca pilaful simplu de orez, care se desprinde bob cu bob, rețeta aici sau click pe fotografie.
Mod de preparare:
Punem o oală cu apă la fiert.
Măsurăm volumetric cantitatea de orez într-o cană gradată sau orice alt fel de vas, însă musai să fim atenți până unde ajunge cantitatea de orez.
Călim ceapa cu ardeiul și pulpele de pui tăiate bucăți în unt cu puțină sare și piper, pentru 10-12 minute la foc mediu, adăugăm și morcovii răzuiți pe răzătoarea cu ochiuri mari și mai lăsăm încă 5 minute la călit, amestecând din când în când să nu se prindă.
Tot în acest timp punem la călit într-o crăticioară orezul in ulei și îl călim la foc mic până îl simțim ca niște pietricele, cam 3-4 minute.
Punem orezul peste legume și carne, pătrunjelul tocat, și mai călim 5-6 minute tot la foc mediu.
Adăugăm apă fierbinte peste exact de 3 ori volumul orezului, pătrunjelul, dăm gust cu sare și piper și lasăm să fiarbă la foc mediu amestecând ușor din când în când încep deja să se vadă boabele de orez că ies afară din lichid. Acesta este semn că putem opri focul, punem un capac și lăsăm 15-20 să se umfle orezul.
După ce orezul este gata, îl amestecăm ușor cu ajutorul unei furculițe cu 2 coarne (de friptură) și putem servi. Spor la treabă și poftă bună!