Pizza Chicago style cu multă mozzarella

( 5 out of 5 )
Loading...
  • -1 pServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 60 mGata in
Print Recipe

Pizza Chicago style cu multă mozzarella

Această Pizza Chicago style cu multă mozzarella este superlativul iubitorilor de pizza cu brânză care se întinde calumea.

Cert e prima dată am mâncat-o cu mulți ani în urmă și nu la Chicago ci în Miami la restaurantul Manhattan Chicago Pizzeria Kendall și de atunci îmi cam tot stă gândul la ea, deși am mai încercat și în alte locuri dar nu m-au impresionat atât de tare.

Azi după câteva teste ale aluatului mai mult sau mai puțin reușite, după ce am găsit și mozarella perfectă pot spune că da, pot posta rețeta fără nici un fel de problemă. Aluatul e perfect, se coace bine, ușor crocant și cu mozzarella din belșug care se intindeeeee până la cer și înapoi.

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Cum facem Pizza Chicago style cu multă mozzarella

Ingrediente aluat pentru aluatul de pizza:

  • 350 g făină
  • 180-200 ml apă călduță în funcție de calitatea făinii
  • 10 g drojdie proaspătă sau 1/2 linguriță de uscată
  • 20 ml ulei de măsline
  • 1 linguriță zahăr
  • 1/2 linguriță sare

Ingrediente pentru sosul de roșii și umplutură:

  • 200 g de roșii in bulion
  • 1 lingură de oregano uscat
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Sare și piper după gust
  • 100 g salam pentru pizza
  • 400 g mozzarella pentru pizza (să nu fie moale)

Mod de preparare pentru sosul de roșii:

Punem roșiile în bulion într-un castron cu sarea, piperul, oregano, ulei de măsline

și le mixăm cu ajutorul unui blender.

Pizza Chicago style cu multă mozzarella

Mod de preparare aluatul de pizza:

Punem drojdia cu sare și zahăr într-un castronel și o omogenizăm până obținem o pastă. În fotografie se vede mai multă drojdie pentru c eu am făcut 5 porții.

Punem făina intr-un castron, facem o gaură în mijloc, turnăm amestecul de drojdie, apa și uleiul de măsline.

Pizza Chicago style cu multă mozzarella

Frământăm până obținem un aluat mai dens, dar totuși neted și elastic, care se desprinde de pe pereții vasului, semn că aluatul e bine frământat.

Ungem castronul cu o linguriță de ulei de măsline și punem aluatul, îl acoperim și îl lăsăm la dospit până își dublează volumul.

Pe un plan de lucru presărat cu făină întindem aluatul până ajunge la diametrul de 33-34 de centimetrii.

Ungem cu puțin ulei o formă rotundă cu diametrul de 22-24 cm și cu înălțimea de 5-6 cm.

Punem aluatul în formă îl lipim bine de fund și de pereții formei. Decupăm astfel încât să obținem dimensiunile aluatului de și o înălțime de 4 cm

Aluatul rămas îl întindem din nou cu un diametru de

Asamblare:

Preîncălzim cuptorul la 200 g Celsius.

Punem feliile de salam pe fundul aluatului.

Distribuim mozzarella dată pe răzătoarea cu ochiuri mari. Acoperim cu bucata de aluat din decupare pe care am întins-o, lipim bine de marginile celuilalt aluat și facem incizii în partea superioară exact așa cum se vede în fotografie.

Turnăm sosul de roșii peste și dăm la cuptor pentru 12 minute la 200 de grade Celsius, după care reducem temperatura la 180 de grade și mai coacem pentru încă 15-17 minute în funcție de cuptorul fiecăruia.

Simplu, rapid, gustos și cu umplutură generoasă de mozzarella. Spor la treabă și să vă fie de folos!

Pentru multe alte rețete de patiserie cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea produse de patiserie, click aici sau pe fotografie.

8DBEB8B0-E608-4D6D-ACEF-B5614E0E5118.jpeg.webp

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password