Probabil cea mai fragedă și cea mai gustoasă plăcintă cu mere din aluat cu untură din câte am făcut și mâncat vreodată.
Rețeta este atât de simplă cu un aluat fraged și poate fi pregătit în avans cu câteva zile sau chiar cu 2-3 luni dacă este păstrat la congelator. Noi mai mereu facem asta pentru că niciodată nu se știe când și cum ne ia poftele.
Pentru frăgezimea lor am folosit un untura de porc care are un grad de grăsime ridicat iar procesul de frământare întotdeauna îl respect cu sfințenie. Ingredientele musai trebuie să fie reci și frământat atât cât să fie legat, iar restul e o joacă de copii.
Este fragedă de se topește în gură și merge de minune de la micul dejun, la desert ori la un Candy bar, pe masa de sărbători sau luate ca pachețel la servici.
Așadar din câteva ingrediente pe care toți le avem prin cămară și cu o descriere pas cu pas a rețetei e imposibil să dați vreun rateu. Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului simplu de preparare.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Ingrediente pentru umplutură:
Mod de preparare:
Dăm merele pe răzătoarea cu ochiuri mari și le punem împreună cu zahărul la călit până se elimină complet sucul. Dacă merele sunt foarte zemoase putem adăuga grișul ca să obținem consistența asemănătoare unei budinci. Le lăsăm să se răcească la temperatura camerei.
Tapetăm 1 tavă de cuptor cu hârtie de copt.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Într-un castron încăpător punem făina, untura, sarea, zahărul, praful de copt și frământăm până obținem un aluat nisipos.
Adăugăm oul, gălbenușurile, laptele treptat și continuăm să frământăm până rezultă un aluat omogen. Nu frământați mai mult, pentru că veți dezvolta glutenul din făină și nu va mai rămâne fraged aluatul.
Înfoliem aluatul obținut și dăm la rece pentru jumătate de oră.
Împărțim aluatul în 2 părți egale. Pe un plan de lucru presărat cu făină întindem aluatul cu o dimensiune de25/35 cm.
Rulăm aluatul cu grijă și îl punem în tavă, desfăcând cu grijă să nu se rupă. Apăsăm ușor cu degetele astfel încât să acoperim complet fundul tăvii.
Turnăm compoziția de mere și o nivelăm.
Venim și cu cealaltă jumătate de aluat peste, înțepăm partea superioară a plăcintei din loc în loc cu furculița și presărăm o lingură de zahăr tos.
Dăm la cuptor pentru 45-50 de minute sau până se rumenește frumos si capătă culoarea chihlimbarului.
O scoatem din cuptor și o lăsăm să de răcească complet înainte de a o tăia. Noi nu am mai avut răbdare 🤣🤣🤣