A venit și vremea acestor plăcinte împăturite cu brânză și mărar, ca sunt atât de fragede și se desfac foițe-foițe.
Ahhh nu vă gândiți că se fac atât de greu încât le vor ieși doar celor de la patiserie, ba dincontră mult mai bune și mai gustoase și cu umplutură generoase de brânză.
Mi-o aduc bine aminte pe baba Măriuca, era specialista numărul unu când venea vorba de aceste plăcinte și nu numai, dar azi după foarte mulți ani, mi-am luat inima în dinți și m-am apucat de ele, deși erau pe lista de câțiva ani.
Fragede și foietate cu umplutură generoase de brânză cu mărar sunt la fel de bune ca ale babei Măriuca și singurul lor defect e ca dispar una câte una din farfurie.
Vă invit să rămâneți alaturi pentru lista ingredientelor dar șina modului de preparare foarte simplu explicat pas cu pas.
Pentru multe alte rețete de patiserie cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea produse de patiserie, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru aluat:
Ingrediente pentru umplutură:
Mod de preparare pentru aluat:
Punem toate ingredientele umede și sarea într-un castron.
Adăugăm cele uscate(faina, amidonul, praful de copt) și frământăm până obținem un aluat elastic și ușor manevrabil. Îl punem într-un castron sau pe planul de lucru înfăinat, acoperim și îl lăsăm să se odihnească pentru 10 minute.
Împărțim aluatul în 10 bucăți egale și dăm forma de bile pe care le ungem bine cu ulei. Le lăsăm la odihnit 20-25 de minute.
Mod de preparare pentru umplutură:
Dăm cașcavalul și telemeaua pe răzătoarea cu ochiuri mari.
Tăiem fin mărarul.
Punem brânza cu cașcavalul, oul, mărarul, într-un castron și omogenizăm, dacă mai este nevoie mai putem adăuga sare.
Pe un plan de lucru uns cu ulei întindem aluatul cu mâinile unse cu ulei la o dimensiune de 30/40 cm. Tăiem aluatul așa cum se vede în poză și punem câte o lingură bună de brânză pe mijlocul unui capăt.
Aducem marginile peste brânză.
Răsturnăm spre mijlocul aluatului, aducem iar marginile peste.
Răsturnăm din nou și venim la fel cu marginile peste.
Presăm ușor astfel încât să obținem niște pătrate de 13-14 cm.
Prăjim în ulei încins cam 3-4 minute pe fiecare parte sau până se rumenesc frumos.
Le scoatem pe o farfurie tapetată cu șervet de bucătărie pentru a elimina excesul de ulei. Simplu, gustos și foarte foietate. Acum vă las și vă doresc spor la treabă!