Bun găsit! Azi facem portofele fragede cu mere și scorțișoară, un deliciu greu de refuzat chiar și de cei mai mofturoși.
Fragede de se topesc în gură, delicioase și atât de aromate încât îți vei înnebunii vecinii. Aluatul este atât de simplu și ușor de pregătit și poate fii folosit cu succes chiar și la plăcinte, colțunași, etc.
Merele caramelizate cu scorțișoară te îmbie să mai vrei una și încă una. Efectiv nu cred să fii existat vreodată să nu le fac în porție dublă și chiar și așa nu mai ajung pană a doua zi. Merg de minune de la micul dejun până la cină, pot fii luate la pachet și împărțite cu prietenii.
Așadar acum vă invit să rămâneți alături pentru lista scurtă și simplă a ingredientelor dar și a modului de preparare explicat pas cu pas.
Pentru multe alte rețete de patiserie cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea produse de patiserie, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru aluat:
Ingrediente pentru mere:
Mod de preparare:
Tapetăm o tavă mare de cuptor cu hârtie de copt.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Punem oul cu laptele, sarea, zahărul, zahărul vanilat într-un castron și le amestecăm cu un tel până se topește zahărul.
Încorporăm untul topit și omogenizăm.
Adăugăm treptat făina și amestecăm cu ajutorul unei spatule până aceasta devine ineficientă, apoi frământăm rapid cu mâna.
Punem într-o folie și dăm la rece pentru jumătate se oră.
Mod de preparare pentru mere:
Tăiem merele cuburi potrivite.
Încingem o tigaie, punem zahărul cu untul, adăugăm merele și zeama de lămâie. Le călim 2-3 minute sau cât este nevoie să nu mai rămână lichid deloc.
Punem și scorțișoara și dăm deoparte să se răcească complet.
După trecere timpului de stat la frigider, întindem aluatul pe un plan de lucru presărat cu faină cu o grosime de 3 mm. Decupăm forme rotunde cu diametrul de 8 cm.
Distribuim uniform compoziția de mere pe jumătate din circumferința formelor decupate.
Împachetăm astfel încât compoziția să fie înăuntru și punem în tava.
Dăm la cuptor pentru 15-16 minute sau până se rumenesc frumos.
Pudrăm cu zahăr și sunt gata de servit! Să vă fie de folos!