Portofele fragede cu mere

( 4.6 out of 5 )
Loading...
  • -20 bucServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 24 mTimp de gatire
  • 35 mGata in
Print Recipe

Portofele fragede cu mere

Bun găsit! Azi facem portofele fragede cu mere și scorțișoară, un deliciu greu de refuzat chiar și de cei mai mofturoși.

Portofele fragede cu mere

Fragede de se topesc în gură, delicioase și atât de aromate încât îți vei înnebunii vecinii. Aluatul este atât de simplu și ușor de pregătit și poate fii folosit cu succes chiar și la plăcinte, colțunași, etc.

Merele caramelizate cu scorțișoară te îmbie să mai vrei una și încă una. Efectiv nu cred să fii existat vreodată să nu le fac în porție dublă și chiar și așa nu mai ajung pană a doua zi. Merg de minune de la micul dejun până la cină, pot fii luate la pachet și împărțite cu prietenii.

Așadar acum vă invit să rămâneți alături pentru lista scurtă și simplă a ingredientelor dar și a modului de preparare explicat pas cu pas.

Portofele fragede cu mere

Pentru multe alte rețete de patiserie cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea produse de patiserie, click aici sau pe fotografie.

Plăcinte împăturite cu brânză și mărar

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Portofele fragede cu mere?

Ingrediente pentru aluat:

  • 1 ou mare
  • 30 g zahăr tos
  • 10 g zahăr vanilat
  • Un praf de sare
  • 40 ml lapte
  • 50 g unt cu 80% grăsime
  • 5 g praf de copt
  • 250 g faină albă tip 000

Ingrediente pentru mere:

  • 300 g mere gata curățate
  • 2-3 linguri de zahăr, in funcție de cât de dulci sunt merele
  • 20 g unt cu 80% grăsime
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • Scorțișoară după gust
  • Zahăr praf pentru pudrat

Mod de preparare:

Tapetăm o tavă mare de cuptor cu hârtie de copt.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Punem oul cu laptele, sarea, zahărul, zahărul vanilat într-un castron și le amestecăm cu un tel până se topește zahărul.

Într-un castron punem oul

Încorporăm untul topit și omogenizăm.

Încorporăm untul topit

Adăugăm treptat făina și amestecăm cu ajutorul unei spatule până aceasta devine ineficientă, apoi frământăm rapid cu mâna.

Adăugăm treptata faina

Punem într-o folie și dăm la rece pentru jumătate se oră.

Punem Intr-o folie

Mod de preparare pentru mere:

Tăiem merele cuburi potrivite.

Încingem o tigaie, punem zahărul cu untul, adăugăm merele și zeama de lămâie. Le călim 2-3 minute sau cât este nevoie să nu mai rămână lichid deloc.

Punem Zaharul untul

Punem și scorțișoara și dăm deoparte să se răcească complet.

Punem și scortisoara

După trecere timpului de stat la frigider, întindem aluatul pe un plan de lucru presărat cu faină cu o grosime de 3 mm. Decupăm forme rotunde cu diametrul de 8 cm.

Decupam forme rotunde

Distribuim uniform compoziția de mere pe jumătate din circumferința formelor decupate.

Distribuim compoziția

Împachetăm astfel încât compoziția să fie înăuntru și punem în tava.

Impachetam astfel încât compoziția
Dăm la cuptor pentru 15-16 minute sau până se rumenesc frumos.

Dam la cuotorPudrăm cu zahăr și sunt gata de servit! Să vă fie de folos!
Portofele fragede cu mere

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password