Amintirile din vremea copilăriei pe când la Cofetăria Casata găseam cea mai bună Prăjitură Boema cu mousse de cafea m-au făcut azi să o reproduc și să o aduc în actualitate și pentru dumneavoastră.
De Boema m-am îndrăgostit iremediabil cu ani în urmă, pe vremea lui Ceaușescu. Când veneam de la biserică musai ne opream pe la cofetăria din Micălaca, sincer nu mai știu exact cum îi spunea, era pe colțul șirului de blocuri din cartier, alături de alimentara și aprozarul care deserveau o parte din cartier.
Îmi plăceau prăjiturile cu cacao enorm de mult, rolurile cu cacao și cremă de ciocolată, vorba vine ciocolată, că nu aveau nici măcar urmă de ciocolată, ci o cremă de unt cu cacao și zahăr, dar era bunicel, amandinele, însă Boema și Ora 12 le-am idolatrizat 😂😂😂
De curând am redescoperit-o la un magazin de pâine din zonă care pe lângă produsele de panificație oferă și aceste minunății. Sunt bune, însiropate și cu aromă de cafea, însă frișca de deasupra este de-a dreptul un plastic necomestibil. Zilele astea, am tot întrebat în stânga și-n dreapta după rețetă, și după mai multe variante primite de la prieteni, am tot ales, până am ajuns la această variantă a prietenului și tizului meu Nicolae de la o cofetărie din Arad, care și acum le face ca pe vremea când eram în practică la ei.
Rămâneți alături pentru lista ingredinetelor și modul de preparare, pentru a readuce în actualitate gustul de odinioară al prăjiturii Boema.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru blat:
Ingrediente pentru sirop:
Ingrediente pentru mousse-ul de cafea:
Ingrediente pentru ultimul strat:
Mod de preparare pentru blat:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm cu hârtie de copt o tavă de cuptor cu dimensiunile de 25/30 cm.
Într-un bol cernem făina și cacaua, adăugăm și praful de copt și dăm deoparte.
Într-un bol amestecăm uleiul cu apa și dăm departe.
Batem ouăle cu un praf de sare, iar când a început să se formeze spuma, adăugăm treptat zahărul și batem în continuare până obținem o spumă cremoasă, care lasă valuri ușoare la suprafață.
Adăugăm și apa amestecată cu uleiul în compoziția de ouă și batem atât cât să se încorporeze.