Abonează-te la canalul de Youtube

Prăjitură regală cu ciocolată și zmeură, fină și fragedă, de se topește în gură

( 4.7 din 5 )
Se încarcă...
  • 12 pPorții
  • 60 mPreparare
  • 20 mGătire
  • 1:20 hGata în
Printează rețeta

 

Prăjitură regală cu ciocolată și zmeură, fină și fragedă, de se topește în gură

Cititorii mei fideli știu cu siguranță că sunt un mare iubitor al ciocolatei. Dar să presupunem că e prima rețeă pe care dvs o citiți pe site-ul meu, iar în acest caz, permiteți-mi să dezvolt ideea anterioară. Pentru mine, ciocolată este o pasiune, o plăcere, un ingredient de bază, ceva de care nu mă pot lipsi. Am preparat nenumărate deserturi pe bază de ciocolată, însă de această dată mi-am propus ceva diferit. Am dorit să creez un contrast, atât gustativ, cât și vizual. Un contrast între gustul dulce-amărui al ciocolatei și gustul acrișor al zmeurei, precum și din punct de vedere vizual între culorile celor două ingrediente: maro și roz.

Aș minți să vă spun că aduc în fața dumneavoastră o rețetă veche, din cartea bunicii verișoarei tatălui meu, o rețetă care datează din 1836. În schimb nu mint, ba chiar mă mândresc să vă spun că am pus mai multe idei personale cap la cap pentru a crea desertul pe care vi-l propun astăzi. Ce pot să vă spun despre el: e echilibrat din punct de vedere al gustului, aspectuos, ușor de preparat și delicios (am primit deja primele opinii din partea celor care au mâncat tortul de prezentare). Spor la treabă și poftă bună!


Cum se face p
răjitura regală cu ciocolată și zmeură, fină și fragedă, de se topește în gură


Ingrediente pentru blatul de cacao:

  • 120 g unt plus pentru uns tăvile
  • 150 g zahăr tos
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • Un praf de sare
  • 2 ouă medii
  • 125 g făină albă
  • 35 g cacao de bună calitate
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 130g iaurt grecesc cu 10% grăsime
  • 60 ml apă fierbinte

Ingrediente pentru crema de ciocolată neagră:

  • 200 g ciocolată neagră cu 70% cacao de bună calitate
  • 250 g smântână dulce pentru frișcă cu 35% grăsime

Ingredinete pentru crema de brânză cu zmeură:

  • 150 g unt cu minim 82% grăsime, la temperatura camerei
  • 200 g cremă de brânză Philadelphia la temperatura camerei
  • 150 g zahăr pudră
  • 400 g zmeură proaspătă sau congelată
  • 130 g zahăr tos
  • Zeama de la o lămâie

Mod de preparare pentru blat:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade celsius.

Într-un bol amestecăm ingredinetele uscate și le dăm deoparte.

necunoscut.jpg

Batem bine untul cu zahărul, sarea și extractul de vanilie până se spumează bine și zahărul este aproape topit.

1__#$!@%!#__necunoscut.jpg

Adăugăm ouăle pe rând, unul câte unul și batem ușor până la încorporare.

2__#$!@%!#__necunoscut.jpg

Adăugăm iaurtul și mai batem 10-15 secunde.

3__#$!@%!#__necunoscut.jpg

Încorporăm ingredinetele uscate și cu ajutorul unei spatule, amestecăm ușor cât să se amestece puțin ingredientele.

4__#$!@%!#__necunoscut.jpg

Punem apa fierbinte treptat peste aluat și amestecăm energic astfel încât să nu se facă cocoloașe.

5__#$!@%!#__necunoscut.jpg

6__#$!@%!#__necunoscut.jpg

Turnăm compoziția în mod uniform într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coacem 15-18 minute sau până trece testul scobitorii, nu coaceți mai mult că va rămâne sec și uscat.

Mod de preparare pentru crema de brânză cu zmeură:

Punem 350 g zmeură cu zeama de lămâie și zahărul tos la fiert. Fierbem circa 15-20 minute la foc mediu, până se leagă și prinde consistență.

Batem untul cu zahărul pudră până se spumează și lăsăm la temperatura camerei.

Strecurăm compoziția de zmeură printr-o sită deasă, astfel încât să obținem cam 50-70 ml de sirop gros.

Turnăm siropul călduț peste untul spumat și omegenizăm ușor, adăugăm treptat crema de brânză și o încorporăm. Dăm deoparte.

Mod de preparare pentru crema de ciocolată neagră:

Înfierbântăm smântâna și adăugăm ciocolata mărunțită, lăsăm 30 de secunde, după care omogenizăm și o dăm la rece pentru o oră.

Batem crema cu ajutorul unui tel sau a unui robot de bucătărie cateva secunde până se spumează. Nu bateți mai mult că se va întări! 

51DEBB53-4C13-4974-9D9E-AD18F361043F.jpeg

Asamblare:

Tăiem blatul în 2 bucăți egale pe lung. Ungem cu dulceața de zmeură rămasă fiecare blat. Punem toată crema de ciocolată pe primul primul blat și o întindem uniform, venim cu al doilea blat uns cu dulceața de zmeură și ungem toate marginile exterioare cu dulceață. 

Îmbrăcăm totul în crema de brânză cu zmeură și ornăm cu zmeura rămasă, scalii de ciocolată, mentă, fulgi de ciocolată, etc. Nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!

Tips & variations

  • Dimensiune tavă pentru copt blatul 25/35 cm

Comments (2)

Leave A Comment

- Shopping List
x

Parola pierduta

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide

});