Prăjitura Snickers de post cu caramel, cremă de brânză și ciocolată

( 5 out of 5 )
Loading...
Prăjitura Snickers de post cu caramel
  • -14-16 pServings+
  • 40 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 1:10 hGata in
Print Recipe

Prăjitura Snickers de post cu caramel, cremă de brânză și ciocolată

Prăjitura Snickers de post cu caramel este un desert decadent, perfect pentru cei care își doresc un dulce intens, dar fără ingrediente de origine animală. Fiecare strat aduce o combinație echilibrată de texturi și arome, inspirată de celebrul baton Snickers.

Prăjitura Snickers de post cu caramel

Blatul umed de ciocolată este dens și bogat, având o consistență ușor pufoasă, dar totodată catifelată, datorită combinației de ciocolatei  intense și lapte vegetal. Este îndulcit natural și are o ușoară aromă de vanilie, care completează perfect profunzimea ciocolatei.

Prăjitura Snickers de post cu caramel

Crema caramel de post cu arahide adaugă un strat cremos și lipicios, exact ca în varianta clasică. Se obține din zahăr caramelizat, lapte de vegetal, arahide, rezultând un gust echilibrat între dulce și sărat. Arahidele crocante sunt presărate generos în această cremă, oferind o textură plăcută și un contrast perfect cu blatul moale.

Prăjitura Snickers de post cu caramel

Crema de brânză din caju adaugă un strat aerat și fin, care îndulcește intensitatea caramelului și a ciocolatei. Caju-ul hidratat și blenduit fin capătă o consistență mătăsoasă, iar un strop de suc de lămâie îi oferă acea ușoară aciditate care echilibrează dulceața celorlalte straturi.

Prăjitura Snickers de post cu caramel

Glazura de ciocolată cu arahide este stratul final care sigilează întreaga prăjitură. Este realizată din ciocolată neagră topită, combinată cu lapte vegetal, ulei de cocos pentru un aspect lucios și o textură fină. Arahidele tocate sunt presărate peste glazură, adăugând un plus de crocant și intensificând gustul autentic de Snickers.

Prăjitura Snickers de post cu caramel

Rezultatul este o prăjitură stratificată, cu un echilibru perfect între dulce, sărat, crocant și cremos, potrivită atât pentru ocazii speciale, cât și pentru momentele în care vrei să te răsfeți cu un desert spectaculos, dar complet de post.

Prăjitura Snickers de post cu caramel

Cum facem Prăjitura Snickers de post cu caramel, cremă de brânză și ciocolată

Ingrediente pentru blat:

  • 180 g făină albă
  • 10 g amidon alimentar de porumb
  • 50 g cacao de bună calitate
  • 5 g praf de copt
  • 5 g bicarbonat de sodiu
  • 1 praf de sare
  • 300 g banane bine coapte(doar pulpa fără coajă)
  • 100 g zahăr tos
  • 150 ml lapte de soia/cocos/migdale
  • 50 ml ulei vegetal
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 lingură oțet de mere
  • 50 g chipsuri de ciocolată fără lapte sau ciocolată tocată grosier

Ingrediente pentru caramelul cu arahide:

  • 300 g zahăr tos
  • 2 lingurițe oțet de vin alb
  • 200 g unt vegan/margarină
  • 100 ml lapte de soia
  • Un praf de sare
  • 200 g arahide coapte

Ingrediente pentru cremă:

  • 400 g caju crud pus la hidratat peste noapte
  • 2-3 linguri de suc de lămâie proaspăt stors
  • 40-50 ml lapte de migdale/orez/soia
  • Opțional o lingură de miere
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 praf de sare

Ingrediente pentru glazura de ciocolată cu arahide:

  • 100 g ciocolată vegana cu 70% cacao
  • 50 g ulei de cocos
  • 60 ml lapte soia
  • 50 g arahide coapte tocate grosier

Mod de preparare pentru blat:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm două tăvi de cuptor de 28/22 cm cu hârtie de copt.

Punem bananele împreună cu zahărul, praful de sare și cu ajutorul unui tel sau chiar cu un mixer le batem până se topește zahărul și se zdrobesc bananele.

Prăjitura Snickers de post cu caramel, cremă de brânză și ciocolată

Adaugăm la compoziția de banane laptele de soia, uleiul, extractul de vanilie și oțetul de mere, omegenizăm.

Prăjitura Snickers de post cu caramel, cremă de brânză și ciocolată

Punem ingredientele uscate peste cele umede și încorporăm bine astfel încât să nu mai avem urme de făină.

Prăjitura Snickers de post cu caramel, cremă de brânză și ciocolată

Adăugăm ciocolata și amestecăm atât cat să fie uniformă.  La acest pas am uitat să fac fotografie, așa ca va trebuie să mă credeți pe cuvânt 🙂

Turnăm in tăvile de copt și dăm la cuptor pentru 12-13  minute. După coacere, lăsăm să mai stea câteva minute în tavă după care o scoatem și o lăsăm să se răcească pe un grătar.

Prăjitura Snickers de post cu caramel, cremă de brânză și ciocolată

Tăiem ambele blaturi în 2 părți egale. Dacă le puneți la frigider le puteți manevra mai ușor.

Prăjitura Snickers de post cu caramel, cremă de brânză și ciocolată

Mod de preparare pentru caramel:

Într-o crăticioară punem zahărul cu sarea și oțetul de vin alb și potrivim temperatura undeva între mic și mediu, având grijă ca să nu se ardă. Noi vrem să topim lent zahărul.

Prăjitura Snickers de post cu caramel, cremă de brânză și ciocolată

Când zahărul este topit și prinde culoarea chihlimbarului, reducem temperatura la mic sau luăm jos de pe foc. Adăugăm margarina și amestecăm până nu se omogenizează și nu mai dă în clocot.

Prăjitura Snickers de post cu caramel, cremă de brânză și ciocolată

Adăugăm laptele și fierbem la foc mic, undeva în jur de 12-15 minute, amestecând încontinuu, în funcție de cât de puternică este temperatura. Verificăm dacă are consistență pe o farfurie rece.

Prăjitura Snickers de post cu caramel, cremă de brânză și ciocolată

Adăugăm arahidele tocate grosier și amestecăm.

Prăjitura Snickers de post cu caramel, cremă de brânză și ciocolată

NOTĂ: Nu vă faceți griji că se separă când este fierbinte, când e rece se va lega și va fi cremos.

Mod de preparare pentru crema de caju:

Punem într-un blender caju-ul hidratat împreună cu mierea, sucul de lămâie, laptele, extractul de vanilie, sarea și mixăm până obținem o cremă fină și omogenă.

Mixăm

Mod de preparare pentru glazura de ciocolată cu arahide:

Tocăm grosier arahidele.

Într-un bol punem uleiul de cocos, laptele și înfierbântăm bine.

Prăjitura Snickers de post cu caramel, cremă de brânză și ciocolată

Adăugăm ciocolata, lăsăm 2-3 minute și amestecăm până devine omogenă.

Prăjitura Snickers de post cu caramel, cremă de brânză și ciocolată

Încorporăm și arahidele coapte și amestecăm. Acest pas îl facem doar înainte de a glazura.

Prăjitura Snickers de post cu caramel, cremă de brânză și ciocolată

Asamblare:

Oprim 3 linguri din cremă iar restul o împărțim în 3 părți egale.

Cremă de caramel cu arahide o împărțim în 3 părți egale.

Punem un blat, ungem cu o parte de cremă de caju, o parte de caramel cu arahide și tot așa până la ultimul blat pe care îl ungem cu cremă de caju rămasă. Dăm la rece pentru 2 ore.

Prăjitura Snickers de post cu caramel, cremă de brânză și ciocolată

Turnăm glazura și o nivelăm. Dăm la rece până a doua zi.

Prăjitura Snickers de post cu caramel, cremă de brânză și ciocolată

Acum putem tăia și servi, spor la treabă și să vă fie de folos!

Prăjitura Snickers de post cu caramel

Pentru multe alte rețete de post, dulci sau sărate căutați în secțiunea rețete de post, click aici sau pe fotografie.

IMG_9758-225x300.jpeg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

necunoscut_1.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password