Cu siguranță ca mulți dintre noi suntem mari amatori de carne de porc, așadar azi facem Rulouri din cotlet cu ardei și cașcaval la tigaie.
Sunt fragede și aromate, suculente și cu mult cașcaval care se întinde, încât îți fac cu ochiul din tigaie. Este un preparat simplu, rapid și cum altfel mult mai bun decât un cotlet la grătar sau șnițel ori cuptor.
Pe lângă faptul că sunt gustoase sunt și arătoase, viu colorate iar combinația de ardei cu bacon si usturoi plus carne rumenă sunt felul principal care îi face cu ochiul si unui vegetarian convins.
Se pot face în avans cu o zi-două înainte și păstrate la frigider până în momentul în care dorim să le servim. Tot ceea ce trebuie e că musai trebuiesc scoase de la frigider cu minim jumătate de oră înainte de a le pune la prăjit.
Merg de minune cu un piure de cartofi fin și cremos, dar si cu un pilaf sau chiar o mămăliguță.
Vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar si a modului de preparare pas cu pas.
Pentru multe alte rețete cu carne ori preparate și multe altele, găsiți în secțiunea preparate cu carne, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Tăiem baconul și ardeiul gras fâșii grosiere.
Curățăm usturoiul și îl tocăm mărunt.
Tocăm mărunt pătrunjelul.
Tăiați cașcavalul în 5 bastonașe.
Într-o tigaie încinsă puneți baconul și prăjiți-l până lasă puțină grăsime, dacă este mai sec, mai adăugați 1-2 linguri de ulei.
Adăugați ardeiul, usturoiul si căliți încă pentru 2-3 minute. Apoi adăugați pătrunjelul, dați gust cu sare și piper, apoi dați deoparte.
Porționăm cotletul în 5 felii egale sub formă de fluture îi spunem noi. Adică dacă avem nevoie de 200 de grame, in cazul nostru, porționăm imaginar în 5 buc, apoi fiecare bucată în 2. Tăiem fiecare bucată până aproape la baza cotletului și apoi acolo unde am însemnat pentru cele 5 porții, tăiem până jos și astfel obținem o bucată care de fapt este din 2. Sau dacă vă este mai confortabil puteți împarți în câte felii aveți nevoie și apoi tăiați fiecare felie până aproape de partea de jos, astfel când desfaceți să obtineți o bucată tip fluture.
Pe un blat de lucru bateți cu grijă bucățile de carne astfel încât să le întindeți cât puteți de bine, dar să nu le rupeți. Condimentați cu sare și piper.
Împărțiți compoziția de ardei cu bacon în mod egal pe bucățile de carne, puneți bastonașele de cașcaval.
Rulați astfel: aduceți marginile spre interior apoi rulați și prindeți cu câte 2 scobitori la margine.
Încingeți o tigaie (ideal ar fi să fie potrivită pentru a o băga la cuptor). Adăugați untul și uleiul în tigaie și prăjiți pe toate părțile la foc mediu până se rumenesc frumos(5-6 minute)
Dacă tigaia este potrivită pentru cuptor, băgați tigaie în cuptorul preîncălzit la 240 de grade pentru 6-7 minute. Dacă nu transferați bucățile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și lăsați la cuptor 7-8 minute.
Scoateți de la cuptor și lăsați la temperat în tigaie/tavă pentru încă 3-4 minute. După care scoateți scobitorile, iar acum puteți tăia și servi.