Salată Coleslaw cu iaurt și miere, fără maioneză, un preparat care în ultima vreme a prins teren și la noi în țară, fiind ideală alături de fripturi, burgeri sau servită ca atare.
Astăzi va propun o alată Coleslaw cu iaurt și miere, fără maioneză, varianta light, dar la fel de gustoasă, fără a aduce un plus de calorii ca și cea cu maioneză, fiind mai sănătoasă și putând fi consumată fără a ne gândi la cântar sau la sănătate.
Este foarte simplu de făcut, trebuie doar să respectați câțiva pași și poate fi păstrată până la 2 zile în frigider fără a-și deteriora gustul.
Se poate asocia cu o friptura, alături de un pulled pork cu sos barbeque,
, lângă un crispy de pui sau servită ca atare.
Curățăm varza de primul strat de frunze, o tocăm ca pentru orice salată de varză. Punem sare și o frecăm până se înmoaie. O stoarcem bine de excesul de apă. Morcovii ii curățăm și îi dăm pe răzătoarea cu ochiuri mari. Într-un bol încăpător amestecăm varza stoarsă bine cu morcovii și celelalte ingrediente și salata este gata de servit. Este posibil să mai fie nevoie de sare, pentru că prin stoarcerea verzei să se elimine o parte.