Sarah Bernhardt – Bezele cu nucă și cremă de ciocolată

( 4.7 out of 5 )
Loading...
  • -35-40 bicServings+
  • 60 mTimp de preparare
  • 40 mTimp de gatire
  • 1:40 hGata in
Print Recipe

Sarah Bernhardt – Bezele cu nucă și cremă de ciocolată

Dacă tot e sezonul albușurile care rămân de la prăjiturile și cozonacii pe pe care îi pregătim, musai trebuie să dăm viață și albușurilor și facem Sarah Bernhardt – Bezele cu nucă și cremă de ciocolată.

Aceste prăjituri spectaculoase sunt de fapt niște bezele cu jucă umplute cu o delicioasă cremă de ciocolată, rețetă pe care o puteți găsi în cartea Silviei Jurcovan.

Sunt atât de fine și de fragede, ușor de pregătit și cu puține ingrediente dar sunt al naibii de bune și numai nu te oprești din mâncat atunci când te-apuci de ele. Și dacă stau bine și mă gândesc ce poate fi rău la ele… bezea, nucă și cremă fină de ciocolată fiartă pe abur, mai mult de atât nici nu îi nevoie.

Sunt potrivite pentru orice moment al zilei, de pregătit le poate face și un copil, gustoase și aspectuoase sunt, așa că pot fi o idee bună pe masa de Crăciun sau Paște printre alte bunătăți.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare pas cu pas si cu siguranță vă veți îndrăgosti de ele.

Cum facem Sarah Bernhardt – Bezele cu nucă și cremă de ciocolată

Ingrediente pentru fursecuri

140 g albușuri (cam de la 3 ouă mari sau 4 mai mici)

Un praf de sare

200 g zahăr tos

100 g migdale măcinate

100 g nuci măcinate

20 g faină albă

Ingrediente pentru cremă

5 ouă întregi

Un praf de sare

250 g zahăr tos

250 g unt cu minim 80% grăsime

250 g ciocolată cu 55% cacao

Ingrediente pentru barotat și finalizat

50-70 g nucă coaptă și tocată grosier

130 g ciocolată cu 55% conținut de cacao

2 linguri de ulei vegetal cu gust neutru

Mod de preparare cremă

Pentru început ne vom ocupa de cremă: punem ouăle cu zahărul într-un castron pe bain marie, având grijă ca fundul castronului să nu atingă apa.

Batem până se spumează și se leagă compoziția de ouă și ajunge la 72 de grade. Dacă nu avem termometru, cum știm când e gata?! Când lasă ușoare urme și curge în fir gros.

Încorporăm ciocolata în compoziția fierbinte de ouă, lăsăm 3 minute după care amestecăm până obținem o compoziție omogenă. Dăm la rece.

Batem untul care trebuie să fie la temperatura camerei până se albește și se spumează bine.

Încorporăm treptat compoziția de ciocolată și batem în continuare pe viteză medie până terminăm ciocolata. Dăm deoparte, curând vom umple fursecurile.

Mod de preparare pentru bezele

Preîncălzim cuptorul la 160 de grade Celsius.

Tapetăm 2 tăvi mari de cuptor cu hârtie de copt.

Amestecăm nuca cu migdalele, făina și dăm deoparte.

Batem albușurile cu praful de sare până obținem o bezea lejeră, apoi adăugăm treptat zahărul tos și continuăm să batem până obținem o spumă fermă, lucioasă și zahărul este topit complet.

Încorporăm în două tranșe compoziția de nuci în bezea și amestecăm ușor cu mișcări largi de sus în jos, astfel încât să păstrăm cât mai mult aer în compoziție.

Cu ajutorul unui sac cu șpriț fără formă facem aveline cu diametrul de 3 cm cu spațiu între ele exact așa cum se vede în fotografie. Dăm la cuptorul preîncălzit pentru 14-15 minute. Le lăsăm să se răcească în tăvile în care s-au copt.

Dezlipim fursecurile de pe hârtia de copt. Jumătate le așezăm exact în poziția în care s-au copt și le umplem cu o cantitate generoasă de cremă.

Punem cealaltă jumătate de fursecuri cu susul în jos și presăm ușor, astfel încât să facă priză cu crema.

Cu ajutorul unei spatule uniformizăm marginile astfel încât să obținem un cilindru uniform.

Trecem fiecare “butoiaș” prin nuca coaptă și tocată grosier, apoi le așezăm pe tăvi.

Topim pe bain marie ciocolata împreună cu uleiul.

Turnăm ciocolata într-un sac cu șpriț cu dui subțire la vârf și distribuim deasupra fursecurilor.

Cu ajutorul unei lingurițe cât încă este moale, nivelăm ciocolata uniform. Putem să distribuim ciocolata și cu ajutorul unei lingurițe, dar cu șprițul este mult mai ușor.

Sunt gata de devorat, dar recomand a fi făcute măcar cu 2 zile înainte de a le servi pentru ca fursecurile să se înmoaie ușor. Spor la treabă și poftă bună!

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password