Acest sos chimichurri este de origine uruguayană/argentiniană potrivit pentru diferite preparate, atât reci cât și calde.
Veți regăsi variante și variante ale acestui sos, fiecare lăudându-se că al lui sau al ei este cel mai bun, cel mai autentic sau chiar original. Însă sunt varietăți în funcție de zonă sau de țară, precum la noi sarmalele. Unii îl fac cu oțet de vin alb, alții cu oțet de vin roșu sau în amestec cu oțetul de mere unii macină efectiv ingredientele și le zdrobesc, alții nu se ating decât cu cuțitul de ele și uite-așa pe internet veți regăsi variante și variante care mai de care.
Prima interacțiune a fost prin 2012-2013 în Miami la Lola Restaurant & Grill, in restaurant autentic argentinian. Acolo am mâncat pentru prima dată o carne de vită de calitate superioară, frumos marmorată și cu un gust fenomenal gătită pe un grătar cu cărbuni, așezat la vederea clienților.
As putea să vorbesc mult și bine despre acest sos și cred că nu există ceva cu care să nu-l fi asociat. De la legume la carne, pește și chiar paste. În general se folosește pentru carnea la grătar, dar pe parcurs l-am asociat și humusului de fasole ori în salata de pui.
Este un sos rece, din ingrediente 100% vegetale, potrivit și pentru cei care sunt vegetarieni.
Rămâneți alături pentru lista ingredinetelor, a modului simplu de preparare și cu siguranță va intra în meniul dumneavoastră!
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului simplu de preparare.
Mai multe alte rețete de sosuri dulci sau sărate găsiți în secțiunea sosuri, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Tocăm pătrunjel mărunt
Curățăm ceapa, usturoiul și le tocăm mărunt.
Scoatem semințele din ardeiul iute și îl tocăm mărunt.
NOTĂ!
Este foarte important ca ingredinetele să fie tăiate din cuțit, iar cuțitul să fie bine ascuțit. Nu le dați pe răzătoare pentru că se va denatura gustul!
Punem într-un castron încăpător oregano cu oțetul la hidratat.
Adăugăm restul ingredientelor și omogenizăm. Se poate folosi imediat după omogenizare, însă este mult mai bun după câteva ore, când se îmbină gusturile.
Asta a fost, simplu, rapid și gustos. Iar de aici nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!