Ștrudel cu brânză și afine, rețetă simplă

( 4.4 out of 5 )
Loading...
  • -16 pServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 45 mTimp de gatire
  • 1:16 hGata in
Print Recipe

Ștrudel cu brânză și afine, rețetă simplă

Nu îți iese aluatul de ștrudel sau nu ai dexteritatea necesară?! Nici o problemă de acum poți să faci ștrudelul preferat mai ușor, nu trebuie să ai grija aluatului care trebuie să fie foarte subțire sau să întinzi și să împături la aluatul foitaj până îți trece pofta de dulce :))

Cu ingrediente simple și puțină îndemânare vei face un aluat care se va desface foițe, fraged și gustos.

Și acum îmi aduc aminte când l-am făcut pentru prima dată și mă gândeam cum poate să iasă atât de foietat, dacă nu întind și împătur la el până mă satur.

Poate fi făcut in porție dublă sau câte doriți, păstrat la congelator și folosit când doriți. Singura condiție e ca să fie decongelat în frigider peste noapte.

Deasemeni umpluturile pot varia de la fructe, brânză, sărate și chiar cu legume sau ciuperci 🙂

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

6B0616CC-9B87-4B62-9C88-02433B2C71BA.jpeg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

24725A96-DE54-4EF3-971A-372163AEAE90.jpeg

Cum se face ștrudel cu brânză și afine, rețetă simplă? 

Ingrediente pentru aluat:

  • 3 gălbenușuri
  • 4 linguri cu apă minerală
  • 1 lingură de zahăr
  • 1 lingură de oțet
  • 100 g smântână
  • 280-300 g făină albă
  • 200 g unt
  • 5 linguri de făină albă
  • Un praf de sare

Ingrediente pentru umplutură:

  • 400 g brânză de vaci bine stoarsă
  • 2 gălbenușuri
  • 350 g zahăr tos
  • 30 g griș
  • Coaja de la o lămâie
  • 300 g afine proaspete sau congelate
  • 30 g amidon alimentar de porumb
  • zahăr pudră pentru deasupra

Mod de preparare pentru ștrudel cu brânză și afine, rețetă simplă:

Într-un castron punem gălbenușurile, apa minerală, oțetul, smântâna, sarea, zahărul și le omogenizăm.

96E86FBF-FBC5-4E5F-9E6B-272639480493.jpeg

Adăugăm făina și frământăm un aluat care trebuie să fie elastic și ușor de manevrat.

DF39DD6F-A4B2-4EB0-A533-67AB5AD996A6.jpeg

Într-un alt castron vom pune untul cu cele 5 linguri de făină și le omogenizăm cu ajutorul unui robot de bucătărie.

19225181-DC07-4962-A377-284CA5810C0E.jpeg

DE2EEB0B-45E1-40E1-9F5C-4AE10292ECEC.jpeg

Intindem aluatul la 2-3 milimetri grosime și ungem toată suprafața aluatului cu compoziția de unt după care rulăm. Dăm la frigider pentru minim o oră.

485149BA-86BC-45EA-AC65-83BC9BFE4B9E.jpeg