Azi gătim Supă Ramen, supă japoneză cea mai gustoasă și hrănitoare din lume 😍
Pentru prima data intr-un restaurant japonez din Paris. Am intrat in restaurant, primul impact a fost sa văd bucataria cu spațiu deschis, un loc destul de mic, cu mobilier simplu, însă foarte bine organizat, cu nu mai mult de 50 de locuri de luat masa. Ne-am așezat la masa, a venit ospătarul cu meniul și surpriza, nu înțelegeam nimic, am mers însă pe recomandarea lui. Am luat supa Ramen și Gyoza, care de fapt sunt niște colțunași cu carne și legume, un ceai verde atât de gustos și de fin, nu mi-a fost dat sa mai întâlnesc pana atunci.
Astăzi mi-am propus sa aduc bucataria japoneza la mine acasă, așa ca de câteva zile am studiat fel și fel de retete de supa Ramen, simbolul bucatariei japoneze, asa cum este supa cu taitei pentru bănățeni. Dar parcă dacă nu îmi las eu amprenta asupra unei retete, nu sunt sanatos 😂😂😂
Rămâneți alături penttu lista ingredientelor și modul de preparare.
Pentru multe alte rețete de supe cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea supe și ciorbe sau click pe fotografie
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Spălam bine oasele și carnea de vita, curățăm morcovii, țelina, cartofii și ardeiul gras. Punem intr-o oala de 5-6 l carnea, jumătate din morcovi, țelina, jumătate din usturoi, jumătate din ghimbir, cartofii, ardeiul gras, sare și apa rece, oala plină.
Le punem la fiert la început pana da primul clocot la foc mare, apoi reducem focul, ca sa obținem o supa clară. Luam spuma de oricâte ori este nevoie.
Când carnea a fiert și a extras tot gustul , o oprim din fiert și o strecuram. Lasam la răcit, pentru a putea degresa cât mai bine supa.
După ce am degresat supa, o punem din nou la fiert la foc domol cu Ghimbirul, condimentul five spice și usturoiul rămas, sosul de soia, sosul worchestaire.
In timp ce supa fierbe “a doua oară” pregătim legumele, tăiem Julien varza și morcovii, ceapa verde felii in diagonala și rupem fasii din rasolul fiert, tocam și coriandrul.
Fierbem ouăle astfel: când apa a început sa fiarbă punem ouăle și le fierbem exact 6 minute după care le punem in apa rece pentru a le opri din gătire, le curățăm de coaja și le tăiem in doua.
Punem o oala cu apa la fiert, adăugăm noodles și fierbem aproximativ 4 minute sau după indicațiile de pe pachet, strecuram și ii lăsam acoperiți.
Intr-un bol punem legumele, carnea, tăițeii, fulgii de chilli după gust.
Dupa ce am pus toate ingredientele, strecuram supa din nou si o turnam peste.
Mai punem deasupra câteva legume și oul fiert taiat in jumătate. Spor la treaba si pofta buna!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Ariane
Plin de restaurante chinezesti. Nu stiu nici unul japonez, nici macar n-am auzit sa fie vreunul prin Timisoara. Reteta asta pare delicioasa, dar destul de greu de facut. As prefera sa o primesc de-a gata, nu sa o prepar… ca poate totusi nu imi place si sa nu ma muncesc aiurea.
Krmen M
Daca am inteles bine, legumele taiate julien sunt crude?
chefnicu
Da, sunt crude 🙂