Azi facem Tăieței cu brânză și slăninuță ca-n Ardeal – Turos Csusza exact ca la bunica mea din județul Cluj de unde am și învățat să le fac.
Un preparat atât de simplu, dar pe cât de simplu, pe atât de gustos și ușor de preparat chiar și de cei mai neîndemânatici într-ale gătitului. Unde mai punem că iubitorii de paste se vor îndrăgosti iremediabil de acest preparat.
Slănină afumată cu straturi delicioase de carne, prăjită lent până obții niște jumere crocante și delicioase îmbinate cu tăieței lați de casă făcuți doar din făină și ou, totul completat cu o brânză de burduf care se întinde precum cașcavalul de cea mai bună calitate. Un deliciu căruia îi veți rezista cu greu.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingdientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas pentru o reușită de sărbătoare.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Tăiem slăninuța julienne și o prăjim la foc mic până obținem niște jumere crocante.
După care oprim focul și scoatem afară din grăsime.
Într-o oală încăpătoare punem la fiert 2 l de apă cu sare iar în momentul în care începe să clocotească adăugăm pastele și le fierbem conform instrucțiunilor de pe ambalaj, în general ar trebui să nu depășească 3-4 minute.
Scoatem pastele direct în tigaia în care s-au făcut jumerele, adăugăm și brânza, puțin piper și amestecăm astfel încât să îmbine gusturile.
Este gata de servit și vă garantez că sunt atât de bune încât nu cred că ar exista cineva să le refuze.
Pentru multe alte rețete cu carne ori preparate și multe altele, găsiți în secțiunea preparate cu carne, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.