Tartă cu ciocolată albă, zmeură și trandafiri
Zilele trecute, îmi bate curierul la ușă…surpriză, cei de la Dr Oetker s-au gândit să îmi îndulcească ziua și mi-au trimis un kit cu noile mixuri de bază și niște accesorii super mișto pentru bucătărie, așa că m-am pus pe treabă și am conceput câteva rețete pentru dumneavoastră, astăzi o tartă cu ciocolată albă, zmeură și trandafiri. Ingredientele pentru tartă au venit frumos ambalate într-o pungă de hârtie care este concepută special pentru a păstra prospețimea, dar și cu câteva sugestii de preparare.
Eu am ales să merg pe ideile mele, însă dumneavoastră le puteți pune în aplicare după preferințe, gust și imaginație.
Rămâneți alături urmează lista cu ingrediente și modul de preparare.
Ingrediente pentru aluatul de tartă
Ingrediente pentru umplutura de ciocolată albă cu zmeură și trandafiri:
Mod de preparare pentru aluatul de tartă:
Se toarnă conținutul plicului de mix pentru tarte într-un castron și se adaugă untul rece cubulețe. Se frământă rapid cu vârful degetelor, până obținem un aluat nisipos.
Adăugăm oul și amestecăm întreaga compoziție cu o spatulă de bucătărie până aluatul începe să se lege.
Turnăm compoziția într-o tavă de tartă și o nivelăm cu dosul unei linguri, formând o margine de 2 cm înălțime.
Coacem 18-20 de minute la 180 de grade, sau până se rumenește frumos.
Mod de preparare pentru unplutura de ciocolată albă:
Punem smântâna cu untul la înfierbântat, iar când acestea ajung în punctul de fierbere, turnăm ciocolata albă și lăsăm așa timp de 1-2 minute după care cu ajutorul unui tel de bucătărie omogenizăm.
Distribuim uniform 200 g de zmeură proaspătă în coaja de tartă, turnăm crema de ciocolată albă și din loc în loc punem restul de zmeură și petalele de trandafir. Dăm la rece pentru 2 ore după care putem servi.
Simplu, rapid și cuvinte pentru a exprima gustul nu le găsesc la acest moment, așa că vă urez spor la treabă și poftă bună!