Tartă cu ciocolată albă, zmeură și trandafiri

( 3.7 out of 5 )
Loading...
  • -12 pServings+
  • 10 mPrep Time
  • 20 mCook Time
  • 30 mReady In
Print Recipe

Tartă cu ciocolată albă, zmeură și trandafiri


Zilele trecute, îmi bate curierul la ușă…surpriză, cei de la Dr Oetker s-au gândit să îmi îndulcească ziua și mi-au trimis un kit cu noile mixuri de bază și niște accesorii super mișto pentru bucătărie, așa că m-am pus pe treabă și am conceput câteva rețete pentru dumneavoastră, astăzi o tartă cu ciocolată albă, zmeură și trandafiri. Ingredientele pentru tartă au venit frumos ambalate într-o pungă de hârtie care este concepută special pentru a păstra prospețimea, dar și cu câteva sugestii de preparare.

Eu am ales să merg pe ideile mele, însă dumneavoastră le puteți pune în aplicare după preferințe, gust și imaginație.

Rămâneți alături urmează lista cu ingrediente și modul de preparare.

Cum se face Tarta cu ciocolată albă, zmeură și trandafiri:

Ingrediente pentru aluatul de tartă

  • 1 pachet mix pentru blat de tarte Dr Oetker
  • 150 g unt
  • 1 ou

Ingrediente pentru umplutura de ciocolată albă cu zmeură și trandafiri:

  • 350 g ciocolată albă de bună calitate
  • 120 ml smântână grasă cu minim 32% grăsime
  • 50 g unt
  • 250 g zmeură proaspătă
  • Câteva petale de trandafiri (Opțional)

Mod de preparare pentru aluatul de tartă:

Se toarnă conținutul plicului de mix pentru tarte într-un castron și se adaugă untul rece cubulețe. Se frământă rapid cu vârful degetelor, până obținem un aluat nisipos.

Adăugăm oul și amestecăm întreaga compoziție cu o spatulă de bucătărie până aluatul începe să se lege.

Turnăm compoziția într-o tavă de tartă și o nivelăm cu dosul unei linguri, formând o margine de 2 cm înălțime.

Coacem 18-20 de minute la 180 de grade, sau până se rumenește frumos.

Mod de preparare pentru unplutura de ciocolată albă:

Punem smântâna cu untul la înfierbântat, iar când acestea ajung în punctul de fierbere, turnăm ciocolata albă și lăsăm așa timp de 1-2 minute după care cu ajutorul unui tel de bucătărie omogenizăm.

Distribuim uniform 200 g de zmeură proaspătă în coaja de tartă, turnăm crema de ciocolată albă și din loc în loc punem restul de zmeură și petalele de trandafir. Dăm la rece pentru 2 ore după care putem servi.

Simplu, rapid și cuvinte pentru a exprima gustul nu le găsesc la acest moment, așa că vă urez spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide