Cea mai bună tocană de cartofi pe care am mâncat-o vreodată e cea pe care o făcea buna mea a bună, așa cum îi spuneam noi.
Pentru ea zilele de post de peste an și posturile erau sfinte și nu concepea să gătească de dulce, indiferent cine îi intra în casă. Îi omenea cu tot ce avea, însă din mâna ei in zilele de post nu vedeai nimic care să conțină carne, lapte sau orice altceva de dulce.
Printre mâncărurile de post, Tocana de cartofi era cea mai prezentă și era atât de bună și arăta într-un fel de-ți venea să o mănânci cu ochii. Mereu era servită cu murături sau salate de sezon. Am făcut-o de atâtea și atâtea ori, și cu paste, ba chiar i-am adus uneori i-am adăugat și carne sau am servit-o alături de o pâine caldă, bine scăldată în sos.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul de preparare simplu și rapid.
Pentru alte diferite rețete cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Curățăm ceapa și ardeiul, apoi le spălăm și le tocăm mărunt.
Într-o oală punem ceapa, ardeiul, uleiul, puțină sare și le călim la foc mediu pentru câteva minute până se înmoaie.
În timp ce se călește ceapa cu ardeiul, curățăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem cuburi mai măricele decât cartofii nature.
Adăugăm cartofii peste ceapă, mai lăsăm 1-2 minute.
apoi adăugăm boiaua, apă cât să acopere cartofii și sare.
Fierbem la foc potrivit pentru 20-25 de minute după care adăugăm pasta de tomate, foaia de dafin și piperul, apoi mai fierbem câteva minute până se leagă sosul și cartofii sunt fierți.
Tocăm și pătrunjelul mărunt, pe care îl presărăm deasupra. Servim cu muraturi sau ardei iute, dar merge la fel de bine și cu smântână pentru cei care nu țin post.