Tort Căpșunel cu cremă de brânză și căpșuni

( 4.8 out of 5 )
Loading...
  • -12-14 pServings+
  • 40 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 60 mGata in
Print Recipe

Tort Căpșunel cu cremă de brânză și căpșuni

 

Ceea ce m-a inspirat de aceasta dată, au fost batoanele de brânză și căpșuni îmbrăcate  în ciocolată. Cremă fină de brânză, bucățele de căpșuni și un blat fraged de ciocolată cu migdale, sună bune nu-i așa?

Iar cum brânza face casă bună cu căpșunile, ciocolata nu a venit decât să completeze perfect Armonia de gusturi.

Avem nevoie de brânză dulce de vaci, puțină smântână, câteva ouă, făină de migdale și bineînțeles ciocolată. Am ales să fac un blat aerat și fraged, pentru a ușura felierea tortului și bine am făcut, pentru că în brânză nu am pus gelatină sau unt care să o întărească.

Se face atât de ușor și nu e nevoie să fii vreun maestru al cofetăriei să-ți reușească.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și modul de preparare.

Ingrediente pentru blat:

  • 210 g ciocolată neagră cu 70% cacao
  • 175 g unt cu 82% grăsime
  • 1 linguriță de cafea ness
  • 100 g făină de migdale
  • 5 g praf de copt
  • 70 g făină albă
  • 5 ouă mari
  • 150 g zahăr tos
  • Un praf de sare

Ingrediente pentru crema de brânză cu căpșuni:

  • 500 g brânză dulce de vaci
  • 150 g zahăr tos
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 200 g smântână fermentată cu 30% grăsime, e posibil să nu fie nevoie de toată sau să mai adăugați, în funcție de cât de bine este stoarsă brânza
  • 100 g dulceață de căpșuni
  • 150 g căpșuni proaspete tăiate cubulețe

Pentru decor:

  • 300-350 g căpșuni proaspete

Mod de preparare pentru blat:

Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius.

Tapetăm o tavă cu hârtie de copt.

Topim pe bain marie ciocolata împreună cu untul și le dăm deoparte să ajungă la temperatura camerei.

Într-un castron amestecăm făina, praful de copt, făina de migdale și cafeaua ness. Le dăm deoparte.

Punem ouăle împreună cu sarea și le batem până își dublează volumul, după care adăugăm treptat zahărul și batem în continuare până își triplează volumul inițial.

Adăugăm ciocolata cu untul și amestecăm ușor.

Încorporăm în 3 tranșe compoziția de făină și amestecăm ușor cu mișcări de jos în sus.

Turnăm în tava tapetată cu hârtie de copt și coacem 15-17 minute sau până trece testul scobitorii. Nu coaceti mai mult că blatul se va usca. Îl scoatem din tava în care s-a copt și îl lăsăm pe un grătar să se răcească.

Mod de preparare pentru cremă:

Punem într-un castron brânza, zahărul și zahărul vanilat, iar cu ajutorul unui robot de bucătărie mixăm până obținem o cremă consistentă.

Moment în care adăugăm treptat smântâna, dar ea tot va trebui să fie fermă și destul de tare, pentru că urmează să adăugăm și dulceața de căpșuni.

Adăugăm dulceața de căpșuni.

Punem și căpșunile tăiate cuburi și amestecăm ușor cu ajutorul unei spatule de Silicon, atât cât să le încorporăm.

Asamblare:

Tăiem pe lung blatul și îl ungem cu jumătate din cremă, venim cu al doilea blat, cealaltă jumătate de cremă și căpșunile pentru decor, după imaginația fiecăruia.

Simplu, rapid și cu gust de primăvara. Dar. U vă mai rețin, vă urez spor la treabă și poftă bună!

Tips & variations

  • Dimensiune tavă 25/35 cm

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password