Un Weekend de vis la Szeged 👌❤️

Sâmbătă 19 mai 2018 Szeged
De ce alții pot?!
Un Weekend la Szeged, nimic interesant pana aici, in schimb de cum am intrat in Ungaria parca ne-am simțit ușurați de ceva.
Nici nu ne-am dat seama când și cum am trecut de vama și ne-am trezit in Szeged.
Am ajuns la hotelul Auris unde am fost cazați si cum ne cum, am fost întâmpinați cu atâta caldura si zâmbete ca nu știu dacă intr-o luna adun la un loc zâmbetele persoanelor cu care interacționez zilnic acasa in România. Am făcut formalitățile de check-in și am fost conduși in camera, cu aceeași atitudine! Am găsit o camera mare, curată, cu geamuri pe toată suprafața exterioara, o baie încăpătoare și o chicinetă. Ne-am făcut dus, ne-am schimbat și am coborât sa o luam la pas pana in centru, dar nu prea știam cum sa ajungem deși eram la 10 minute de mers pe jos. Așa ca ne-am oprit la Recepție sa întrebam de o harta și după toate Explicațiile necesare, am fost întrebați dacă dorim sa lăsam mașina in parcarea interioară a hotelului sau putem sa o lăsam in parcarea din fata, aceasta fiind gratuită! Come-On! Chiar așa?! Ungurii ăștia nu vor sa facă bani? Ei nu, răspunsul a venit promt înainte de a întreba ceva “Noi preferam sa va bucurați de acei 10€ de un pahar de vin, in centru este un festival” sau chiar la noi la întoarcere” Am rămas mut și surprins in același timp!
Și am plecat spre centru, intr-adevăr nu am făcut mai mult de 10 minute, acolo ce sa vezi?! O sumedenie de tarabe, mese întinse, scene cu diferiți artiști, si toate tarabele vindeau ceva și la toate erau cozi de așteptare. Ne-am plimbat puțin, timp in care am fost Îmbiați sa degustam licorile lui Bachus și credeți-mă ca era suficient pentru un om normal, încât nici nu mai trebuia sa îți cumperi ceva. La un moment dat ne-am oprit la Gedeon, unde am degustat pana spre dimineața! :))))
A doua zi am ajuns la Aquapolis, ne-am plătit biletele, ne-au dat brățările și bun o fost Dumnezeu ca am uitat de noi acolo pana spre seara, încât era sa uitam de rezervarea de la Tiszavirag, un restaurant cu 13 puncte Gault Milau.
Iacătă-ne ajunși cu 40 de minute mai devreme, deși aveam rezervare la 19:30. La Recepție, întâmpinați cu multe zâmbete si deasemeni cu nici un fel de problema pentru “graba noastră”. Am fost întrebați unde dorim înăuntru sau afara. Si de aici începe frumoasa aventuara! Am ales terasa, un loc mic cu câteva mese, in curtea hotelului, de unde se vedea bucataria, fascinant, nu-i așa?! Sa vezi in direct cum se gătește, ce se întâmpla pana îți ajung dish-utile comandate. Si de aici începe frumoasa aventuara!
Ora 19:00 lista de meniu
Ora 19:05 preluarea comenzii
Ora 19:07 mais en place
Ora 19:10 apa plus o gustare din partea casei , pogace cu cașcaval și seminte de mac alb și negru, irezistibilă!
19:20 o alta gustare: rasol de vita picant cu sparanghel și parmezan, Grozav! Rasol fiert și feliat subțire puțin hrean și picant
19:25 primul fel somon cu avocado la grătar și saint Jaques cu mar verde și castravete.
19:50 pieptul de rata in sos brun, cu găluște de faina, mac si seminte de fenicul, floare de sare, și germeni de ceapa cu pătrunjel dar și brânza de capra, glasata cu zahăr ars, hrișca crocanta și jeleu de mar verde cu mix de Microplante și petale de flori….mirifice!
20:15 desertul: creme brulle cu fructe și mouse de caramel cu înghețată de zmeura și biscuite din seminte de floarea soarelui.
Tiszavirag, o experiența plăcută de neuitat și cu siguranța de revenit atât in Szeged, la același Hotel dar și la restaurantul cu mâncare buna și servicii ireproșabile.

Leave A Comment

x

Register

Lost Password