În perioada asta tot timpul fac coji de portocale confiate – candied orange peel. Este sezonul perfect pentru cojile de portocale pe care să le putem confia. Și când stai și te gândești că oricum ele ajung la tomberon, parcă e mai bine să le dai o nouă viață.
Plus ca pot fi păstrate o perioadă destul de lungă de timp și deasemeni pot fi utilizate pentru alte deserturi.
Practic din doar 2 ingrediente poți obține un desert excelent de bun, ori un semipreparat pentru prăjituri. Rețeta asta este atât de simplă și cum spuneam mai devreme doar din niște coji de portocale și zahăr. Eu abia astept să vină sezonul rece să mă pot bucura de aceste fructe exotice atât în varianta proaspătă cât și marmeladă sau confiate.
Pentru o reușită, va trebui să respecți în totalitate procesul de preparare dar și cantitățile, iar rezultatul te va uimi, mie deja îmi lasă gura apă, numai când mă gândesc.
Rămâneți alături pentru lista ingredinetelor, dar și modul super simplu de preparare.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Curățăm portocalele și le spălăm bine sub jet de apă rece. Tăiem cojile felii cu o grosime de maxim 1 cm.
Punem o oală cu 2 l de apă la fiert, iar când dă în clocot adăugăm cojile, iar din momentul în care clocotește mai fierbem 5 minute la foc mediu.
Scurgem cojile într-o sită și repetăm operațiunea încă o dată.
Într-un vas punem 300 g de zahăr cu apa și amestecăm până se dizolvă zahărul și turnăm peste cojile de portocale.
Fierbem la foc mic 25-30 de minute sau până se reduce aproape tot sucul. Ideea e să nu ne rămână prea mult sirop, dar nici să le caramelizăm, pentru că nu vor mai avea același gust răcoritor și fresh.
Scoatem fiecare coajă de portocale pe un grătar la scurs și le lăsăm să se tempereze.
Odată ce se pot manevra, le luăm cu ajutorul unui clește sau le înțepăm cu ajutorul unei scobitori si le trecem prin diferența de zahăr rămasă.
Le punem din nou pe un grătar și le lăsăm 12-16 ore să se usuce. Apoi le putem pune într-un borcan și păstrate până la 6 luni într-o cămară sau într-un loc răcoros.