Cel mai bun și mai delicios Tort Snickers făcut din ingrediente simple și la îndemâna tuturor, cu un mod de preparare potrivit chiar și pentru cei mai neîndemânatici într-ale bucătăriei.
Provocarea a început după ce am mâncat un baton Snickers din care caramelul se prelingea ușor, iar arahidele nu au făcut decât să completeze acest tablou minunat al gustului meu preferat. Ajuns acasă m-am pus să testez și să testez și parcă nimic nu îmi plăcea, însă tortul acesta este spectaculos de bun. Dar azi caramelul cu arahide a fost soluția ideală pentru acest desert minunat. Și da, acum a ieșit ceea ce trebuie.
Da, mă pot lăuda cu un tort perfect, ușor sărat datorită arahidelor coapte și sărate, care a fost apreciat de absolut toti cei care l-au gustat. Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru blat:
Ingrediente pentru caramelul cu arahide:
Ingrediente pentru crema de brânză cu frișcă:
Ingrediente pentru glazura de ciocolată cu arahide:
Mod de preparare pentru caramelul cu arahide:
Punem zahărul intr-o crăticioară pe foc mic rotind din când în când până se topește complet și capătă o culoare frumoasă. Când spun rotind înseamnă a mișca brusc cratița astfel încât să se amestece singur. (Sper că am fost înțeles 😊)
Adăugăm untul, oprim focul și amestecăm într-una până se încorporează perfect.
Punem și smântâna, pornim din nou focul pe mic, atât cât să pâlpâie și fierbem 5-6 minute.
Încorporăm și arahidele și dăm deoparte să se răcească complet.
Mod de preparare pentru blat:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm cu hârtie de copt fundul a 3 tăvi de 22 cm diametru cu inel detașabil.
Cernem făina cu cacaua, praful de copt și bicarbonatul într-un castron.
Punem ouăle împreună cu laptele, zahărul, uleiul, extractul de vanilie, sarea și mixăm până se topește zahărul.
Încorporăm amestecul de faină și omogenizăm.
Adăugăm cafeaua fierbinte, o Încorporăm și pe aceasta.
Împărțim compoziția în trei părți egale și o turnăm în cele trei tăvi. Coacem 18-20 de minute sau până trece testul scobitorii. Dacă nu aveți 3 tăvi identice și le coaceți pe rând, lăsați în cuptor 15-16 minute. Blaturile musai coapte separat 😍😍😍
Scoatem din cuptor și lăsăm să tempereze pentru 10 minute în tăvile în care s-au copt apoi îndepărtăm foliile și le lăsăm să se răcească complet pe un grătar.
Mod de preparare pentru crema de brânză cu frișcă:
Punem crema de brânză cu zahărul pudră și mixăm până se omogenizează.
Adăugăm frișca, mixăm în continuare încă 1-2 minute până se întărește. (Crema o facem după ce blatul și caramelul este rece)
Asamblare:
Oprim 3 linguri din cremă.
Punem un blat, ungem cu un strat de 0,5 cm de cremă, facem o bordură cu sacul cu șpriț pe marginea blatului și punem jumătate din caramel cu arahide. Facem la fel și cu celălalt blat, cremă, caramel, apoi punem cel de-al treilea blat iar cu crema oprită îmbrăcăm tortul și îl dăm la rece.
Mod de preparare pentru ganache și toppingul cu arahide:
Punem smântâna la înfierbântat și o aducem în punctul de fierbere după care oprim focul și adăugăm ciocolata. Lăsăm 2-3 minute după care amestecăm până se omogenizează.
Lăsăm să ajungă la temperatura camerei și când s-a întărit puțin îmbrăcăm lateralele tortului cu o treime din cantitatea totală de ganache.
Adăugăm cele 50 g de arahide tocate în ganache-ul de ciocolată și o turnăm deasupra după care nivelăm. Dacă este prea tare o încălzim ușor, atât cât să fie manevrabilă.
Lăsăm până a doua zi la rece după care tăiem și servim.
Gustul desăvârșit al unui tort perfect pentru orice sărbătoare.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Florica
Este super delicios. Acuma am facut pt prima data reteta aceasta si toti care au mancat au fost super incantati. Am facut mai multe retete de blat umed pana acuma dar nu au fost asa bune. Deci blatul, caramelul totul se combina PERFECT.
chefnicu
Sa va fie de folos!
Andra
Cum coc blaturile fara sa stiu temperatura???? Va rog frumos, la cate grade trebuie cuptorul setat?