Tort Snickers

( 4.6 out of 5 )
Loading...
Tort Snickers
  • -12-14 pServings+
  • 50 mTimp de preparare
  • 25 mTimp de gatire
  • 1:15 hGata in
Print Recipe

Tort sniCkeRs

Cel mai bun și mai delicios Tort Snickers făcut din ingrediente simple și la îndemâna tuturor, cu un mod de preparare potrivit chiar și pentru cei mai neîndemânatici într-ale bucătăriei.

Tort Snickers

Provocarea a început după ce am mâncat un baton Snickers din care caramelul se prelingea ușor, iar arahidele nu au făcut decât să completeze acest tablou minunat al gustului meu preferat. Ajuns acasă m-am pus să testez și să testez și parcă nimic nu îmi plăcea, însă tortul acesta este spectaculos de bun. Dar azi caramelul cu arahide a fost soluția ideală pentru acest desert minunat. Și da, acum a ieșit ceea ce trebuie.

Da, mă pot lăuda cu un tort perfect, ușor sărat datorită arahidelor coapte și sărate, care a fost apreciat de absolut toti cei care l-au gustat. Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare.

Tort Snickers

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum face un Tort Snickers ca la carte?

Ingrediente pentru blat:

  • 300 g zahăr
  • 2 ouă
  • 160 ml lapte
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 60 ml ulei vegetal cu gust neutru
  • Un praf de sare
  • 300 g faină albă tip 000
  • 60 g cacao de bună calitate
  • 5 g praf de copt
  • 5 g bicarbonat
  • 160 ml cafea fierbinte

Ingrediente pentru caramelul cu arahide:

  • 230 g zahăr tos
  • 100 g unt
  • 160 ml smântână din lapte pentru frișcă cu 35% grăsime
  • 130 g arahide coapte și sărate

Ingrediente pentru crema de brânză cu frișcă:

  • 300 g cremă de brânză Philadelphia 
  • 50 g zahăr pudră
  • 150 ml smântână din lapte pentru frișcă cu 35% grăsime

Ingrediente pentru glazura de ciocolată cu arahide:

  • 100 g ciocolată cu 70% cacao
  • 100 g smântână pentru frișcă din lapte
  • 50 g arahide coapte tocate grosier

Mod de preparare pentru caramelul cu arahide:

Punem zahărul intr-o crăticioară pe foc mic rotind din când în când până se topește complet și capătă o culoare frumoasă. Când spun rotind înseamnă a mișca brusc cratița astfel încât să se amestece singur. (Sper că am fost înțeles 😊)

Punem zaharul

Adăugăm untul, oprim focul și amestecăm într-una până se încorporează perfect.

Adăugăm untul

Pana se încorporează

Punem și smântâna, pornim din nou focul pe mic, atât cât să pâlpâie și fierbem 5-6 minute.

Punem și smântâna

Încorporăm și arahidele și dăm deoparte să se răcească complet.

Încorporăm și arahidele

Mod de preparare pentru blat:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm cu hârtie de copt fundul a 3 tăvi de 22 cm diametru cu inel detașabil.

Cernem făina cu cacaua, praful de copt și bicarbonatul într-un castron.

Cernem Faina cu cacaua

Punem ouăle împreună cu laptele, zahărul, uleiul, extractul de vanilie, sarea și mixăm până se topește zahărul.

Punem Ouale împreuna cu zaharul

Încorporăm amestecul de faină și omogenizăm.

Incorporam amestecul de faina

Adăugăm cafeaua fierbinte, o Încorporăm și pe aceasta.

Adăugăm Cafeaua fierbinte

Împărțim compoziția în trei părți egale și o turnăm în cele trei tăvi. Coacem 18-20 de minute sau până trece testul scobitorii. Dacă nu aveți 3 tăvi identice și le coaceți pe rând, lăsați în cuptor 15-16 minute. Blaturile musai coapte separat 😍😍😍

Impărțim compoziția

Scoatem din cuptor și lăsăm să tempereze pentru 10 minute în tăvile în care s-au copt apoi îndepărtăm foliile și le lăsăm să se răcească complet pe un grătar.

Mod de preparare pentru crema de brânză cu frișcă:

Punem crema de brânză cu zahărul pudră și mixăm până se omogenizează.

Punem crema de brânza cu zaharul pudra

Adăugăm frișca, mixăm în continuare încă 1-2 minute până se întărește. (Crema o facem după ce blatul și caramelul este rece)

Adăugăm frisca

Asamblare:

Oprim 3 linguri din cremă.

Punem un blat, ungem cu un strat de 0,5 cm de cremă, facem o bordură cu sacul cu șpriț pe marginea blatului și punem jumătate din caramel cu arahide. Facem la fel și cu celălalt blat, cremă, caramel, apoi punem cel de-al treilea blat iar cu crema oprită îmbrăcăm tortul și îl dăm la rece.

Punem un blat

Mod de preparare pentru ganache și toppingul cu arahide:

Punem smântâna la înfierbântat și o aducem în punctul de fierbere după care oprim focul și adăugăm ciocolata. Lăsăm 2-3 minute după care amestecăm până se omogenizează.

Ecler la tavă cu ciocolată vanilie și zmeură
Lăsăm să ajungă la temperatura camerei și când s-a întărit puțin îmbrăcăm lateralele tortului cu o treime din cantitatea totală de ganache.

Lăsam sa ajungă la temperatura camere

Adăugăm cele 50 g de arahide tocate în ganache-ul de ciocolată și o turnăm deasupra după care nivelăm. Dacă este prea tare o încălzim ușor, atât cât să fie manevrabilă.

Adăugăm cele 50 de g de arahide tocate

Lăsăm până a doua zi la rece după care tăiem și servim.
Tort snikers

Gustul desăvârșit al unui tort perfect pentru orice sărbătoare.

Tort Snickers

Comments (3)

  • Florica

    Este super delicios. Acuma am facut pt prima data reteta aceasta si toti care au mancat au fost super incantati. Am facut mai multe retete de blat umed pana acuma dar nu au fost asa bune. Deci blatul, caramelul totul se combina PERFECT.

  • Andra

    Cum coc blaturile fara sa stiu temperatura???? Va rog frumos, la cate grade trebuie cuptorul setat?

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password