Covrigei sărați cu telemea și semințe, atât de buni și fragezi încât dacă veți încerca aceasta rețetă cu siguranță vă veți îndrăgosti de ea.
Ingrediente puține, mod de preparare simplu și rapid este rețeta ideală pentru o gustare rapidă care te poate scoate rapid când vei dori să mănânci ceva crocant și sărat sau te trezești cu niște musafiri nepoftiți. Merg bine alături de o bere sau pur și simplu de ronțăit în fata televizorului.
Din acest aluat puteți face fără probleme și sărățele iar timpul de pregătire este mult mai rapid și simplu. Așadar vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului de preparare pas cu pas.
Pentru multe alte rețete de patiserie cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea produse de patiserie, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
600 g telemea sau cașcaval
300 g smântână grasă cu 35% grăsime
200 gr unt/ untura
150 apă minerală
2 ouă
10 g sare
800-850 g făină tip 000 în funcție de cât de umedă e telemeaua
2 ouă pentru finisat
Semințe după preferințe
Mod de preparare:
Dăm pe răzătoarea cu ochiuri mari telemeaua, untul și o punem într-un castron alături de ouă, smântâna, sare, apa minerală și omogenizăm.
Adăugăm făina cernută și amestecăm cu ajutorul unei spatule până aceasta va deveni ineficientă după care vom trece la frământatul manual. Nu frământați foarte mult că veți dezvolta glutenul și nu vor mai ieși atât de fragede.
Învelim într-o folie de prospețime și dăm la rece pentru o oră.
Pe un plan de lucru înfăinat întindem aluatul și decupăm cu ajutorul unei forme de covrigei.
Punem pe tăvile tapetate cu hârtia de copt, ungem cu oul bătut și presărăm semințele alese.
Coacem 18-20 de minute sau până se rumenesc frumos. Asta e tot, spor la treabă si poftă bună!