Suspiro limeno – Cremă cu 3 tipuri de lapte și bezea cu lime. Probabil cel mai bun desert argentinian mâncat vreodată deși as putea spune că toate mi-au plăcut foarte mult, însă acest desert cremos și răcoritor mi-a plăcut cel mai mult.
Trei tipuri de lapte toate combinate într-un desert mătăsos cu aromă de vanilie, totul completat cu o bezea acrișoară care să echilibreze gustul final.
Este foarte ușor de pregătit si ingredientele sunt destul de la îndemâna tuturor și cu siguranță te va scoate din impas atunci când vei avea nevoie de un desert rapid si gustos.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista simplă a ingredientelor dar si a modului de preparare descris pas cu pas.
Ingrediente:
600 ml lapte cu 3,5% grăsime
400 g lapte condensat îndulcit pentru prăjituri
100 g de lapte praf
20 g amidon
4 gălbenușuri
50 g zahăr tos
Zeama de la 2 lime
1 albuș de ou
Mod de preparare:
Într-un castron punem jumătate din cantitatea de lapte și amidonul, gălbenușurile, omogenizăm și dăm deoparte.
Laptele rămas, laptele praf, laptele condensat laptele praf, laptele condensat îl punem într-o crăticioară la foc mediu până ajunge în punctul de fierbere.
Reducem focul la minimum, dăugăm în fir subțire compoziția de gălbenușuri și amestecăm într-un până se îngroașă.
Turnăm fierbinte în 6 vase termorezistente și punem la rece.
Mod de preparare pentru bezea:
Punem zahărul împreună cu zeama de lime într-un ibric până ajunge la 120 de grade Celsius.
În acest timp batem albușurile până obținem o spumă fermă.
Când siropul ajunge la temperatura de 120 de grade îl turnăm fierbinte peste bezea și batem in continuare până se răcește complet.
Cu ajutorul unui sac cu șpriț cu formă rotundă turnăm aveline peste crema rece și dacă avem o lampă putem arde ușor bezeaua astfel încât să obținem un contrast frumos.
Decorăm cu coajă de lime, căpșuni sau după imaginație.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.