Tortul Contesei cu nucă, ciocolată și zmeură, un desert spectaculos din toate punctele de vedere, blat cu nuci, crema de ciocolată, frișcă și zmeură.
Deși la cum arată, pare complicat și sofisticat, dar de fapt nu e decât aspectuos, gustos și apreciat de toată lumea care l-a degustat.
Blaturi coapte cu nucă, pufoase și aromate, cremă de ouă cu cacao și unt fiartă pe aburi, un strat generos de frișcă naturală din lapte de vacă și zmeură din belșug. Ce să mai vrei în plus de la un desert, are toate ingredientele unui dulce perfect echilibrat.
Sincer nici eu nu mă așteptam să iasă atât de bun și când mă gândesc că totul a pornit de la niște blaturi cu nucă pe care voiam să le folosesc la tortul egiptean, doar că din viteză am pus și gălbenușurile peste albușuri, mi-am zis că e momentul să dau frâu liber imaginației, iar rezultatul final este de-a dreptul curcubeu pe cerul gurii.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista scurtă a ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente pentru blat:
Ingredinete pentru cremă:
Ingrediente pentru finalizat și decor:
Mod de preparare pentru blaturi:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Decupăm 3 foi de copt cu diametrul de 25 cm.
Punem 3 forme cu diametrul de 23 cm pe foile de copt în 3 tăvi.
Într-un castron amestecăm făina cu nuca și o dăm deoparte.
Punem albușurile cu un praf de sare într-un castron bine spălat și degresat. Cu ajutorul unui mixer de bucătărie le batem până lasă ușoare valuri la suprafață.
Adăugăm zahărul în 4-5 tranșe și batem în continuare fără să ne oprim până obținem o spumă lucioasă și zahărul este topit.
Încorporăm și gălbenușurile amestecând ușor cu un tel.
Adăugăm compoziția de nucă iar cu ajutorul unei spatule cu mișcări ușoare de sus în jos încorporăm ingredientele uscate.
Împărțim compoziția în 3 părți egale și o distribuim pe cele 3 hârtii de copt în forme cât mai uniform.
Coacem 22-25 minute sau până se rumenesc si bineînțeles trec testul scobitorii. Le putem coace pe toate cele 3 deodată dacă aveți un cuptor performant care să mențină caldura la aceeași temperatură pentru tot timpul coacerii, dacă nu va trebui să le facem pe rând și prin urmare să împărțim ingredientele.
Le scoatem afară din cuptor și le lăsăm să se răcească în formele în care s-au copt.
Mod de preparare pentru cremă:
Într-un castron termorezistent sau de inox punem ouăle întregi, zahărul, extractul de vanilie și le punem deasupra unui ibric cu apă la fiert, la foc mic, astfel încât fundul castronului să nu atingă apa.
Amestecăm într-una până compoziția ajunge la 69 de grade.
Adăugăm cacaua cernută si amestecăm bine până se încorporează perfect. Luăm jos de pe oală și lasăm să se răcească.
Spumăm untul cu ajutorul unui tel atât cât să fie omogen, după care adăugăm pe rând câte o lingură din crema de cacao. După fiecare lingură de cremă adăugată amestecăm până la încorporare. Nu amestecăm mai mult decât este nevoie pentru a omogeniza.
Punem smântâna pentru frișcă într-un castron împreună cu zahărul praf și batem până se îngroașă. Mare atenție nu bateți mai mult decât este necesar ca se va tăia.
Asamblare:
Îndepărtăm hârtiile de copt și tăiem blaturile în 2 bucăți egale.
Frișca o împărțim în 5 părți egale iar crema în 6 părți egale.
Punem un blat, ungem cu o parte de cremă, o parte de frișcă și zmeură pe care o presăm ușor.
Facem la fel până terminăm cu un strat de cremă. Întindem excesul de cremă dintre blaturi asfel încât să dăm o notă de naked.
Distribuim zmeura, barotăm marginile și dăm la rece pentru minim 12 ore. Daaaa un pic de așteptat dar merită fiecare secundă.
Spor la treabă și să vă fie de folos!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.