Nu cred să existe un desert mai fresh decât această Prăjitură cu brânză dulce și fructe din compot, blat bine însiropat cu sucul din compot și cremă fină din brânză dulce cu unt și fructe.
Foarte fragedă și cremoasă care efectiv se topește în gură iar Combinația de fructe cu brânză grasă de vaci este perfectă. Gust dulce acrișor și parfumat este desertul ideal pentru orice moment, vară sau iarnă.
Modul de preparare este foarte simplu și ușor, prin urmare chiar și cel mai neîndemânatic într-ale cofetăriei îi va reuși fără să depună prea mult efort.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista scurta a ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente pentru blat:
Ingrediente pentru umplutură:
Mod de preparare pentru blat:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm o tavă pătrată de cuptor de 25/25 cm cu hârtie de copt.
Separăm ouăle.
Mixăm gălbenușurile cu uleiul până se omogenizează.
Batem albușurile cu un praf de sare până lasă ușoare valuri asemeni unei zăpezi moi. Adăugăm treptat zahărul și batem in continuare până obținem o bezea ferma și lucioasă.
Încorporăm amestecul de gălbenușuri și amestecăm ușor cu o spatulă până se omogenizează.
Cernem făina în compoziția de albușuri în 2-3 tranșe și amestecăm ușor cu spatula până compoziția devine uniformă.
Turnăm în tavă și nivelăm. Dăm la cuptorul preîncălzit pentru 19-20 de minute sau până trece testul scobitorii.
Scoatem afară din cuptor și lăsăm să se tempereze în tava în care s-a copt, după care îndepărtăm hârtia și lăsăm să se răcească complet.
Mod de preparare pentru crema de brânză cu fructe:
Punem fructele la scurs într-un strecurătoare și le lăsăm la scurs pentru minim 2 ore. Ele trebuie să fie foarte bine scurse de suc. Altfel va înmuia crema de brânză.
Mixăm untul cu zahărul pudră și zahărul vanilinat pentru 3-4 minute.
Încorporăm brânza dulce care musai trebuie să fie foarte bine stiarsă și mixăm în continuare până devine omogenă dar totuși cu câțiva bulgărași în ea. Nu vă Imaginați că va fi fină ca o crema tartinabilă, dar totuși cremoasă.
Asamblare:
Tăiem blatul în două părți egale.
Punem partea de jos a blatului în forma în care l-am copt și îl însiropăm cu sucul de la compot în funcție de cât de umed ne place.
Adăugăm fructele din compot peste crema de brânză și amestecăm ușor astfel încât să nu se spargă fructele. Din păcate la acest pas am uitat să fac poză, așa că va trebui să mă credeți pe cuvânt 🙂
Turnăm crema peste primul blat, nivelăm.
Punem și celălalt blat, presăm ușor astfel încât să facă priză cu crema, însiropăm și dăm la frigider peste noapte.
Simplu, rapid, gustos și aspectuos. Spor la treabă și să vă fie de folos!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.