Azi facem Foi cu miere și cacao pentru torturi și prăjituri de o calitate ieșită din comun.
Foarte ușor de pregătit cu ingrediente simple și la îndemână putând fi realizate chiar și de cei mai neîndemânatici într-ale coptului.
Când foile s-au răcit complet, pot fi aranjate una peste alta, învelite în folie alimentară și păstrate până la 3-4 luni la loc răcoros sau chiar congelate.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm 2 tăvi de cuptor cu hârtie de copt.
Punem zahărul, sarea, mierea într-o cratiță cu fund gros la foc mediu amestecând într-una până ajunge în punctul de fierbere.
Adăugăm bicarbonatul de sodiu și zeama de lămâie, amestecăm bine și luăm imediat amestecul de pe foc.
Adăugăm untul, omogenizăm și lăsați amestecul să se răcească ușor.
În timp ce amestecăm puternic turnăm rapid ouăle ușor bătute și amestecăm până la omogenizare.
Adăugăm amestecul de făina cernută amestecată cu pudra de cacao, amestecăm aluatul cu o spatulă de silicon.
Turnăm într-o folie de prospețime și dăm la frigider pentru 30 minute.
Împărțim în 8 părți egale și dăm forma bilelor.
Pe un plan de lucru presărat cu făină tindem fiecare bilă cu un diametru de 22 de cm. Înțepăm cu furculița și coacem pentru 6 minute fiecare foaie individual pe tăvile tapetate cu hârtie de copt.
Scoatem din cuptor și cu ajutorul unei forme de 20 de cm decupăm perfect toate foile atât timp cat sunt fierbinți pe care ulterior le transferăm pe un grătar să se răcească.
Simplu, rapid și foarte eficiente pentru aproape orice tip de prăjitură.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.