Foi cu miere și cacao pentru torturi și prăjituri

( 4.8 out of 5 )
Loading...
Foi cu miere și cacao pentru torturi și prăjituri
  • -8 bucServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 50 mTimp de gatire
  • 1:20 hGata in
Print Recipe

Foi cu miere și cacao pentru torturi și prăjituri

Azi facem Foi cu miere și cacao pentru torturi și prăjituri de o calitate ieșită din comun.

Foi cu miere și cacao pentru torturi și prăjituri

Foarte ușor de pregătit cu ingrediente simple și la îndemână putând fi realizate chiar și de cei mai neîndemânatici într-ale coptului.

Foi cu miere și cacao pentru torturi și prăjituri

Când foile s-au răcit complet, pot fi aranjate una peste alta, învelite în folie alimentară și păstrate până la 3-4 luni la loc răcoros sau chiar congelate.

Foi cu miere și cacao pentru torturi și prăjituri

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Foi cu miere și cacao pentru torturi și prăjituri

Cum facem Foi cu miere și cacao pentru torturi și prăjituri

Ingrediente:

  • 130 g zahăr tos
  • 130 g miere
  • 80 g unt cu 82 % grăsime
  • 8 g bicarbonat de sodiu
  • 12 g suc de lămâie proaspăt stors
  • 3 g sare
  • 3 ouă întregi mai mici sau 2 mari, important e să avem 120 g total fără coajă
  • 320 g făină albă tip 000
  • 50 g cacao de bună calitate

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm 2 tăvi de cuptor cu hârtie de copt.

Punem zahărul, sarea, mierea într-o cratiță cu fund gros la foc mediu amestecând într-una până ajunge în punctul de fierbere.

Foi cu miere și cacao pentru torturi și prăjituri

Adăugăm bicarbonatul de sodiu și zeama de lămâie, amestecăm bine și luăm imediat amestecul de pe foc.

Foi cu miere și cacao pentru torturi și prăjituri

Adăugăm untul, omogenizăm și lăsați amestecul să se răcească ușor.

Foi cu miere și cacao pentru torturi și prăjituri

În timp ce amestecăm puternic turnăm rapid ouăle ușor bătute și amestecăm până la omogenizare.

Foi cu miere și cacao pentru torturi și prăjituri

Adăugăm amestecul de făina cernută amestecată cu pudra de cacao, amestecăm aluatul cu o spatulă de silicon.

Foi cu miere și cacao pentru torturi și prăjituri

Turnăm într-o folie de prospețime și dăm la frigider pentru 30 minute.

Foi cu miere și cacao pentru torturi și prăjituri

Împărțim în 8 părți egale și dăm forma bilelor.

Foi cu miere și cacao pentru torturi și prăjituri

Pe un plan de lucru presărat cu făină tindem fiecare bilă cu un diametru de 22 de cm. Înțepăm cu furculița și coacem pentru 6 minute fiecare foaie individual pe tăvile tapetate cu hârtie de copt.

Foi cu miere și cacao pentru torturi și prăjituri

Scoatem din cuptor și cu ajutorul unei forme de 20 de cm decupăm perfect toate foile atât timp cat sunt fierbinți pe care ulterior le transferăm pe un grătar să se răcească.

Simplu, rapid și foarte eficiente pentru aproape orice tip de prăjitură.

Foi cu miere și cacao pentru torturi și prăjituri

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password