Langoșii ungurești de casă sunt bucate tradiționale delicioase originare din bucătăria maghiară. Acești langoși sunt făcuți din aluat de de pâine prăjiți în ulei, de obicei, rotunzi și subțiri, sunt frământați și gătiți la o temperatură înaltă până când devin aurii și crocanți la exterior, dar moi și pufoși în interior. Sunt adesea asezați cu diverse toppinguri, precum smântână, brânză rasă, usturoi tocat sau șuncă, oferind o combinație perfect echilibrată de arome și texturi.
Langoșii ungurești de casă reprezintă o experiență culinară autentică, aducând savoarea tradiției în fiecare mușcătură.
Langoșii nu sunt chiar atât de ușor de făcut, dar dacă ai nimerit aluatul perfect ai ajuns să fii la un nivel al măiestriei culinare. Aluatul pufos este măestrit cu migală și prăjit până devine o combinație de crocant la exterior și moale în interior.
Fiecare mușcătură oferă o călătorie culinară, capturând esența bucatăriei maghiare și oferind o experiență gastronomică de neuitat. Langoșii ungurești de casă sunt, astfel, mai mult decât o simplă gustare – sunt o operă de artă culinară ce îmbină tradiția și savoarea într-un mod inconfundabil.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-un castron cernem făina și facem o gaură în mijloc. Adăugăm apa caldă, drojdia, zahărul și uleiul. Amestecăm ușor astfel încât să se dizolve drojdia și lăsăm la loc călduț ca să se activeze drojdia.
Adăugăm sarea și amestecăm cu ajutorul unei spatule de silicon până aceasta devine ineficientă apoi trecem la frământătul manual sau la robot până obținem un aluat compact, omogen și ușor manevrabil. Nu mai adăugați făină, aluatul trebuie să fie moale.
Ungem un alt castron cu ulei și turnăm aluatul în el, acoperim cu o folie și lăsăm la dospit cam jumătate de oră la loc călduț ferit de curenți sau până își dublează volumul.
Împărțim aluatul în 9-12 părți egale și dăm forma bilelor. Le mai lăsăm 25-30 de minute la dospit unși bine cu ulei și acoperite cu o folie de prospețime.
Întindem fiecare bilă cu diametrul de 23-24 cm pe un plan de lucru uns bine cu ulei.
Prăjim în ulei la foc mediu spre mare cam 30-35 de secunde pe fiecare parte sau până se rumenesc frumos. Ideal ar fi să folosiți o tigaie mare cu diametrul de 26 cm pentru 9 porții sau mai mică pentru 12 p. Dacă nu aveți tigaie așa mare faceți bilele mai mici și coaceți-le în tigaia pe care o aveți disponibilă.
Pot fi serviți cu dulceață, brânză, smântână, usturoi sau chiar simplii.
Pentru multe alte rețete de patiserie cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea produse de patiserie, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.