Această plăcintă creață cu afine și lămâie îți va îmbia simțurile cu o combinație perfect echilibrată între dulceața fructelor, prospețimea lămâii și savoarea delicată a pastei de vanilie.
Foile de plăcintă sunt completate de o umplutură generoasă, preparată dintr-un amestec cremos de smântână, ouă și pastă de vanilie, care se topește în gură, eliberând arome bogate și texturi catifelate.
Afinele proaspete adaugă o notă de prospețime și o explozie de culoare, în timp ce lămâia aduce un pic de aciditate subtilă, completând perfect dulceața delicată a compoziției. Această plăcintă reprezintă o experiență gustativă de neegalat, ce te va transporta într-o lume a gusturilor rafinate și a bucuriei pur gastronomice.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-un castron punem ouăle cu zahărul, sarea și pastă de vanilie, le amestecăm până se topește zahărul. Nu trebuiesc bătute ca să se facă spuma, doar să se topească complet.
Adăugăm ambele tipuri de smântână și coaja de lămâie. Amestecăm până se omogenizează bine. Dăm deoparte.
Preîncălzim cuptorul la 190 de grade Celsius.
Topim untul și ungem o tavă de 30 cm diametru cu unt.
Ungem câte 2 foi de plăcintă între ele cu unt (în fotografie am lăsat jumătate de foaie neacoperită ca să se vadă bine și le adunăm sug forma unui evantai cu o înălțime de 4-5 cm.
Punem circular în tavă, facem la fel pentru toate celelalte foi. Dăm la cuptor pentru 20 de minute.
Turnăm compoziția de ouă cu smântână și agităm ușor tavă astfel încât să intre bine printre straturi. Distribuim afinele și mai băgăm la cuptor pentru încă 30-35 de minute.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.